Kürt uygarlığının sunduğu zenginliklerden birisi de mutfak kültürüdür.Bu halk ilk yerleşim merkezlerini kurmakla kalmamış; Zağrosun yüceltilerinde ve Dicle ile Fırat'ın sulak yörelerinde tarımcılığa başlamış,mutfak araç- gereçlerini imal etmiş,yetiştirdigi evcil hayvanların etinden sütünden yararlanmasını bilmiş,ilk kez meyve sularından şurup ve şarap yapmış;değişik ot ve sebzelerden farklı yemekler yapmış ; çok çeşitli ilaçlar yapmışlardır.
Kitabın birinci bölümünde : tarihi bilgiler,ikinci bölümde : Kürt yemekleri,zengin çeşitleri ve tarifleri,üçüncü bölümde : Kürt mutfağı,yemekleri ile ilgili sözlük, Kürt Atasözleri ve bilmecelere yer verilmiştir.
Kitap, Kürtler'in yemek kültürü ile ilgili yayımlanmış ilk yemek kitabı olma özelliğini taşıyor.