Şekerpare

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
yigido
Şekerpare

Mesaj gönderen yigido » 19 Oca 2007 19:41

Malzemeler
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
un

şurup malzemesi :
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı
Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn. Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün. Soğuk olarak servis yapın.


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Oca 2007 10:05

Hmmm fazla zor bir tatlıya benzemiyor,bunu kendim denemeliyim :roll:
Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön