Balık Seçmek ve Pişirmek

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Balık Seçmek ve Pişirmek

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 17:03

En iyi balık, mevsiminde ve bolken bulunur, elbette fiyatı da çok daha ucuzdur. Taze balığın derisi ve eti sıkıdır, kokusu tazedir ve rahatsız edici değildir.

Balık satın alırken aşağıdaki hususlara dikkat etmekte fayda var;

sadece bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden balık satın alın.
Mutlaka balığı koklayın. Taze balık deniz kokar, güçlü başka bir koku olmamalı.
Balığı eve getirdiğinizde soğuk suyla yıkayın.
10 dakika kuralı;

Balık pişirmenin en önemli kurallarından biri 10 dakika kuralıdır. Balığı ister bütün, isterseniz fileto olarak pişirmeden önce en kalın yerinden ölçün. Her 3 santim için (1 inç) 10 dakika pişirmelisiniz. Eğer alüminyum folyo ya da kapaklı tencere veya benzeri kullanıyorsanız süreyi 15 dakika yapın. Donmuş balıkta ise süreyi 2’yle çarpın. Unutmayın, balık ısı kaynağından alındığında bile pişmeye devam eder.


Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön