Mutfak İpuçları

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Mutfak İpuçları

Mesajgönderen Siyabend » 21 Şub 2009 17:04

Eğer birbirine yapışmış, kümelenmiş kuru meyvelerinizi (kuru üzüm, kuru kayısı gibi) ayırmak istiyorsanız, meyveleri sıcak fırına koyun. Isı birbirlerinden ayrılmalarını sağlayacaktır. Ya da isterseniz meyveleri kaynayan su buharına tutmak da aynı işi görecektir.
Yeni bir baharatı deniyorsanız, bir tutamını 2 çay kaşığı tereyağı ya da krem peynirle karıştırın. Bir saat kadar bekleyin ki tat ortaya çıksın. Daha sonra karışımı bir parça ekmek ya da krakere sürerek sonucu test edin.
Yumurtanın tazeliğini anlamak için yumurtayı soğuk su dolu bir tasa koyun. Çok taze bir yumurta tasın dibinde yanlamasına duracaktır. Bayat yumurta suyun üzerine çıkar, onu kullanmayın. Eğer yumurta birkaç günlükse tasın dibinde duracaktır, ama sivri tarafı hafifçe yukarı doğru bakar. 1, 1,5 haftalık yumurta tasın dibinde ancak sivri tarafı iyice yukarı doğru durur.
Önce sıcak suya tutarsanız sarımsakları çok daha kolay ayıklarsınız.
Soğan soyarken gözyaşı dökmemek için, soğanları doğradığınız bıçağın ucuna küçük bir parça ekmek koyun.
Yumurta haşlarken kabuklarının çatlamaması için kaynama suyuna birkaç damla sirke ekleyin.
Bakır tepsi ya da tencere temizlemek için; tuz, un ve sirke kullanarak bir macun hazırlayın. Hazırladığınız macunu yüzeye sürün, bir saat kadar bekleyin ve daha sonra yıkayın.
İster inanın ister inanmayın, sıcak içeceklerinizde kullandığınız suyu kaynatmanın bir “doğru” yolu var. Suyu önceden ısıtılmış bir demliğe koyun ve hızlı bir şekilde kaynatın. Kaynar kaynamaz ateşten alın ve kullanın. Eğer suyun yavaş yavaş kaynamasına ve buharlaşmasına izin verirseniz, iyi suyun büyük bölümü havaya karışacaktır ve geride kalan su daha çok miktarda kireç, demir ve diğer maddelerden içerir.
Kristallerinizin üzerindeki lekelerden kurtulmanın en iyi yolu 1 ölçü sirkeye 3 ölçü su katarak hazırlayacağınız temizleme formülüdür. Kristallerinizi bu suyla yıkayın ve temiz bir bezin üzerinde kendi kendilerine kurumalarını bekleyin. Eğer lekeler ciddiyse birkaç kez aynı işlemi yapmalısınız.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

Kullanıcı avatarı
beyaz
Yarbay
Yarbay
Mesajlar: 3084
Kayıt: 18 Nis 2008 19:07
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Kadın
Burç: Boğa
Takım: Fenerbahçe

Re: Mutfak İpuçları

Mesajgönderen beyaz » 21 Şub 2009 17:19

bak bunlar güzel bilgiler :artiii

bukett
Yarbay
Yarbay
Mesajlar: 4370
Kayıt: 28 Oca 2008 19:00
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Kadın
Burç: Boğa
Takım: Fenerbahçe
Konum: 'eğitim kafesi'

Re: Mutfak İpuçları

Mesajgönderen bukett » 21 Şub 2009 21:29

paylasım ıcın saol..
Kimse elindekinin değerini, kaybetmeden anlamaz.


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir