Dövmeli Alaca Çorbası

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

Kullanıcı avatarı
Newroz
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 1097
Kayıt: 06 Ara 2006 16:10
Ruh Hali: Huzurlu
Cinsiyet: Kadın
Konum: Kızıltepe

Dövmeli Alaca Çorbası

Mesajgönderen Newroz » 05 Eyl 2009 13:13

Dövmeli Alaca Çorbası (Gaziantep) ----------------------------------------------------

6 kişilik

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
3-4 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tarhun otu
Tuz

Aşurelik buğdayla, nohutu akşamdan ıslatın. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız mercimekleri ekleyin. Halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Sonra çorbanın üzerine ilave edin. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.


Resim

Söylesene yar
Hasretini adımlasam kaç adımda biter ?
Özlemin kaç nefestir saysam ?
Bilemezsin ki
Akla sığdıramazsın bu denklemi


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir