Sivaydiz

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

Kullanıcı avatarı
Newroz
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 1097
Kayıt: 06 Ara 2006 16:10
Ruh Hali: Huzurlu
Cinsiyet: Kadın
Konum: Kızıltepe

Sivaydiz

Mesajgönderen Newroz » 05 Eyl 2009 13:15

Sivaydiz ----------------------------------------------------

MALZEMELER

Yarim kilo kemikli veya kemiksiz parça kuzu eti
1 bardak haslanmis nohut
yarim kilo taze sogan
yarim kilo taze sarimsak
yarim kilo yogurt
1 adet yumurta
tereyag

YAPILIŞ TARİFİ

Et sade suda haslandiktan sonra nohutlar da ilave edilip bir iki tasim kaynatilir. Temizlendikten sonra 2-3 cm uzunlugunda dogranmis sogan ve sarimsaklar ilave edilir. Sogan ve sarimsak yumusayinca, içine yumurta ilave edilerek çirpilmis ve ocakta ilitilmis olan yogurt katilir. Bir tasim daha kaynatilir. En son nane ile birlikte kizdirilmis tereyag dökülerek servis yapilir.


Resim

Söylesene yar
Hasretini adımlasam kaç adımda biter ?
Özlemin kaç nefestir saysam ?
Bilemezsin ki
Akla sığdıramazsın bu denklemi


ZAGROS
Moderator
Moderator
Mesajlar: 9465
Kayıt: 28 Şub 2007 22:02
Ruh Hali: Huzurlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Koç
Takım: Fenerbahçe
Konum: Kızıltepe

Re: Sivaydiz

Mesajgönderen ZAGROS » 28 Eyl 2010 21:36

nohut ,soğan ve sarımsak
iştah açıcı ama sarımsak olmasaydı keşke


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir