Arabaşı Çorbası - Kış Çorbası

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
Pınar
Başçavuş
Başçavuş
Mesajlar:148
Kayıt:15 Kas 2006 23:46
Arabaşı Çorbası - Kış Çorbası

Mesaj gönderen Pınar » 13 Mar 2007 17:21

Malzemeler (8 kişilik) :
1,5 kg. kuzu kol
1 tüm tavuk
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme un
4 litre su
10 kadar kuru acı sivri biber
1 kahve fincanı pirinç
Hamuru için
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası

Yapılışı :
Önce hamurunu yapın:
1 litre suya unu, nişastayı, tuzu ilave edin ve pütürlü olmaması için telle iyice karıştıra karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 30 cm. çapında bir tepsiye dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 4-5 saat sonra servise hazır hale gelecektir.
Çorba:
Tavuk ve kuzu kolu çukur büyük bir tencereye alıp 4 litre suyu ilave edip kaynatın, kaynadıktan hemen sonra üstüne çıkan köpüğü alın ve ağzını kapatıp bir saat süreyle pişirmeye bırakın.
Piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzını açmadan yarım saat süreyle dinlendirin. Daha sonra etleri sudan alın. Kemiklerinden ayırdıktan sonra 2 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde parçalar halinde didin.
Tencereye yağı koyun, 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve pembeleştirin, domates ve biber salçasını da katıp bir iki dakika çevirin. Haşladığınız et ve tavuk suyunun tamamını dökün ve telle iyice karıştırın, tuzunu, pirincini atın ve yeniden kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine didtiğiniz etleri ekleyin ve kuru acı biberleri de bütün olarak attıktan sonra yarım saat süreyle pişirin.
Çorba sıcak olarak ve içine bir iki kaşık soğuk hamur ile beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.


Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön