Tirit

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Tirit

Mesajgönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:35

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 5 malzemeler:
Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber



Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
Bayat ekmeği dilimleyin.
Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
2 santimlek kareler halinde kesin.
Servis tabağına aktarın.
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika sonra ateşten alın.
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.


Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


Kullanıcı avatarı
jenny
Üstteğmen
Üstteğmen
Mesajlar: 317
Kayıt: 18 Ara 2006 18:59
Ruh Hali: Huzurlu
Cinsiyet: Kadın
Burç: Aslan
Takım: Galatasaray

Mesajgönderen jenny » 19 Nis 2007 16:05

anneme göstereyeyim de yapsın


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir