Arnavut Ciğeri

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Arnavut Ciğeri

Mesajgönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:35

Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
1 Adet koyun ciğeri
Yarım su bardağı un
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz





Hazırlanışı
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun.
Suları süzülünce ciğerleri una bulayın.
Yağı kızdırın.
Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin.
Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.


Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


yigido

Mesajgönderen yigido » 18 Nis 2007 11:42

ağlamak istiyorum uzun zamandır bu kadar güzel yemekler yiyemiyorum..patates ve yumartadan öte geçemiyoruz.. :(

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Mesajgönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:46

ama bu yemeği yapmak çok kolay ve çokda masrafsız..
öğrenci olmak böle bişiy işte :(
Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


yigido

Mesajgönderen yigido » 18 Nis 2007 11:52

napalım uazman olduğumuz patates ve yumurtadan başkasını yapamıyoruz..ama ikisinde uaman sayılırız :)


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir