Yoğurtlu Et

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay
Yoğurtlu Et

Mesaj gönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:37

Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5

Malzemeler:

3 Çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 Adet yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber


3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın.
Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun.
Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin.
Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın.
Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın.
Orta boy bir fırın kabına etleri yayın.
Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 19 Nis 2007 21:36

Eline sağlık Beyazgül!
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 20 Nis 2007 15:50

afiyet olsunn :oo
SoSYoLoG
Üstteğmen
Üstteğmen
Mesajlar:293
Kayıt:12 Nis 2007 23:49
Ruh Hali:Huzurlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen SoSYoLoG » 08 May 2007 12:01

vay be çok fonksiyonlu site:)yemek yapmayıda öğrenirim artık yihhuuu buarada ben açım ya şurda hazır olsaydı şu yemek:( :cry:
Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön