Kuzu Sultan

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Kuzu Sultan

Mesajgönderen beyazgül » 01 Eyl 2007 13:18

Resim

Malzemeler :
1 adet kuzu kol
3-4 parça kuzu eti
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığıun
2 Adet domates
1 su bardağı et suyu
1-2 Adet defne yaprağı



Hazırlanışı :
Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. İyice açıp döverek genişletin. İçine kemiksiz, parça kuzu etlerini, tuz ve kekiği koyup rulo yapın. Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın. Orta ısılı fırına verip pişirin.
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş tereyağında kavurun. 1 kaşık un ilave edip bir kaç kez karıştırın. Et suyunu ve defne yapraklarını ilave edip 1-2 taşım kaynatın.Kızarmış hamurlu eti fırından alıp dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip patates püresi eşliğinde servis yapın.


Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir