Kuzu Sultan

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay
Kuzu Sultan

Mesaj gönderen beyazgül » 01 Eyl 2007 13:18

Resim

Malzemeler :
1 adet kuzu kol
3-4 parça kuzu eti
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığıun
2 Adet domates
1 su bardağı et suyu
1-2 Adet defne yaprağı



Hazırlanışı :
Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. İyice açıp döverek genişletin. İçine kemiksiz, parça kuzu etlerini, tuz ve kekiği koyup rulo yapın. Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın. Orta ısılı fırına verip pişirin.
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş tereyağında kavurun. 1 kaşık un ilave edip bir kaç kez karıştırın. Et suyunu ve defne yapraklarını ilave edip 1-2 taşım kaynatın.Kızarmış hamurlu eti fırından alıp dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip patates püresi eşliğinde servis yapın.


Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön