Özel Elbasan Tava

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Özel Elbasan Tava

Mesajgönderen beyazgül » 01 Eyl 2007 13:27

Malzemeler :
750 gr parça kuzu eti
100 gr margarin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kekik,
Karabiber,
Tuz
Sos Malzemesi:
1 su bardağı un
50 gr margarin
100 gr kaşar peynir
1 Lt süt
2 yumurta
Tuz



Hazırlanışı :
Etleri 1 Lt suda 50 gr margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif, lif ayırın.
50 gr margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun.
Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.



Resim


Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir