Özel Elbasan Tava

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay
Özel Elbasan Tava

Mesaj gönderen beyazgül » 01 Eyl 2007 13:27

Malzemeler :
750 gr parça kuzu eti
100 gr margarin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kekik,
Karabiber,
Tuz
Sos Malzemesi:
1 su bardağı un
50 gr margarin
100 gr kaşar peynir
1 Lt süt
2 yumurta
Tuz



Hazırlanışı :
Etleri 1 Lt suda 50 gr margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif, lif ayırın.
50 gr margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun.
Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.



Resim


Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön