MAKARNALAR

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

MAKARNALAR

Mesajgönderen beyazgül » 26 Ara 2006 19:02

Akdeniz Soslu Makarna Tarifi

1 paket spagetti 4 domates
5 sivribiber 200 gr zeytin
2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası
3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, kekik ,bir tutam nane

Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.

Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.

Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alfredo Usulü Fettucini Tarifi



1 paket fettucini Alfredo sos için:
8 bardak su 100 gr krema
Tuz 4 çorba kaşığı tereyağı
200 gr eski kaşar
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz

Makarnayı 8 bardak suda 8 dakika kaynatıp süzün.(kaynama suyuna yağ ve tuz ilave edin)
Sosu hazırlamak için; bir kapta tereyağını eriterek su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın.
Haşlanmış makarnayı hazırladığınız sosa ilave ederek makarna ve sosun karışması için bir kaç dakika çevirin. Sıcak olarak servis yapınız.

Akdeniz usulü fırında makarna Tarifi

250 gr kalem makarna 1.5 kg domates
4 yeşil zeytin 4 siyah zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik

Domatesleri soyup dilimleyin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.Makarnayı diri haşlayıp süzün.
Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Avokado Soslu Makarna Tarifi

500 gr. Makarna 4 adet domates 4 adet dolmalık biber
1 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber
1 adet avokado 1/2 limonun suyu 2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı pul biber

Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarımsak ve dolmalık biberi koyun. Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmış soğan, sarımsak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.
Makarnayı haşlayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.

Bakan Makarnası Tarifi

1 paket Ince Uzun Makarna, 1 adet yesil dolmalik biber,
1 adet kirmizi biber, 150 gr. sucuk,
2 çorba kasigi misir, Yarim demet maydanoz,
Yarim demet dereotu, 3 yemek kasigi mayonez,
4 yemek kasik yogurt, 1 yemek kasigi hardal,
Karabiber, Tuz.

Makarnalari tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haslayin.
Biberleri serit serit, sucuklari dilim dilim kesin. Dereotu ve maydanozu ince kiyin. Mayonezi yogurt ve hardal ile iyice karistirin.
Makarnayi süzüp, hazirladiginiz le iyice karistirin ve servis yapin.


Beşamel soslu fırın makarna Tarifi


1paket fırın makarna 1lt süt 12paket margarin
4-5 çorba kaşığı un 1kase rende kaşar 2ç.k sıvıyağ

unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan güzel bir sos hazırlayın.tuzunu karabiberini ekleyin.arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.
Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun.üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın.kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.
rende kaşarla süsleyin.20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Brokoli soslu makarna Tarifi


500 g makarna 300 g brokoli
1 1/2 yemek kasigi un 500 ml süt
1 pak. Krema 1 yemek kasigi tereyagi

makarnayi ve brokliyi ayri ayri haslayin
un süt ve krema ile besamel sos hazirlayin
haslanmis brokoliyi icine akle blender ile es. makarnayi yagladikdan sonra servis tabagina koyup sosu üzerline ekle. afiyet olsun
Biberli Karidesli Makarna Tarifi
400 gr.deniz kabuğu makarna 3 adet kırmızı biber 2 adet sarı biber 2 diş sarımsak
20 ml. Zeytinyağı 8 adet karides taze çekilmiş karabiber tuz

Makarnayı tuzlu suda haşlayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Şerit şeklinde doğrayın.
Karidesleri başları kalacak şekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haşlayıp süzün.
Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyağını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin.
Son olarak makarnaları ekleyip karıştırın. Taze karabiber ilave ederek servis yapın



Beyaz Soslu Makarna Tarifi

1 paket makarna 1 kahve fincanı çekilmiş badem
2 dilim bayat ekmek içi 3 çorba kaşığı labne peyniri
1 su bardağı süt 30 gr.margarin Tuz

Badem, ekmek içi, labne peyniri ve sütü çukur bir kaba alın. Bir tutam tuzu ekleyip blenderle ezerek püre haline getirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Margarini ve hazırladığınız beyaz sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Bezelyeli Makarna Kubbesi Tarifi


Yarım paket fırın makarna 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
100 gr konserve bezelye 6 çorba kaşığı ılık su
1 soğan 1 dilim dana jambon
45 gr margarin 3 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta 2 çorba kaşığı su

Beşamel sos için:
1.5 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı un 15 gr margarin

Soğanı soyup kıyın. Jambonu küp küp doğrayın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.

Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün.

Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın. Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin.

Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin.

Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin. Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın. Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın.

Ceviz Soslu Makarna Tarifi

Yarım paket makarna 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt 3 diş sarımsak Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi Yeteri kadar tuz

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.


Deniz kızı makarnası Tarifi

ı paket spagetti, yarım paket pınar midye içi, 3 çubuk yengeç eti,3 diş doğranmış sarmısak,1 çay bardağı zeytinyağ, 4-5 adet küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve bir miktar şeker, doğranmış maydonoz.

makarnayı tuzlu suda aldante haşlayın. Tavada zeytinyağında sarmısakları kavurun ve hemen üstine midyeleri ilave edin , soteleyin. üstüne domates,tuz, k.biber ve şekeri ilave edein, tavanın üstünü kapatın ve kaynatın. Suyunu çekmeden içine 2 çorba kaşık şarap ilave edin. biraz sonra da maydanozlrı koyun. Nefis bir sos makarnaya karıştırılmaya hazır !



Kullanıcı avatarı
Holmes
Başçavuş
Başçavuş
Mesajlar: 145
Kayıt: 14 Ara 2006 15:39

Mesajgönderen Holmes » 26 Ara 2006 19:09

Tam da yemek vakti bu bize yapılır mı be,daha eve gideceğiz :çığlık

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Mesajgönderen beyazgül » 26 Ara 2006 19:17

dahada vardı da daha çok ağzınız sulanmasın diye yarına bıraktım :D
Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Mesajgönderen Siyabend » 26 Ara 2006 19:29

şöyle bir yemek yarışmasına katılsam herhalde makarna yapıp girerim...

şu makarnayı çok seviyorum...

genelde çocuklar çok sever,ben de hala çocuk kaldım herhalde :mrgreen:

eline sağlık beyazgül :lol:

Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 7631
Kayıt: 16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali: Yorgun
Cinsiyet: Kadın
Burç: Yay

Mesajgönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:43

bende çok severim makarnayı :shock:
Ne zaman gözlerinin içine baksam,
Biliyorum ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal
Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım
Bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi
Geçip giden yüzlerine bakar kalırım



“Yemek Odası” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir