Mahsun'un Danışmanı Cemil Çiçek Çıktı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mahsun'un Danışmanı Cemil Çiçek Çıktı

Mesaj gönderen Siyabend » 06 Nis 2009 11:20

Abdülkadir Aksu ve Beşir Atalay’ın ‘muhteşem’ dedikleri Mahsun Kırmızıgül'ün yönetip başrolünde oynadığı 'Güneşi Gördüm' filminin senaryosunu bakanlara okuttuktan sonra sansür yaptığı ortaya çıktı.

Mahsun Kırmızıgül, 'Güneşi Gördüm' filmi için 'Iğdır'ı da aldılar, Ermenistan sınırına dayandılar’ sözleriyle tepki toplayan Devlet Bakanı Cemil Çiçek’ten fikir aldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek de geçen ay filminin galasında yaptığı açıklamada filme övgülere dizerek, “Türkiye'nin 25 yıldır yaşadığı acıların, sıkıntıların göz yaşının en güzel şekilde ortaya konulduğu bir film. Mesajlar çok doğru, çok yerinde” demişti.

Kürtçe şarkı söyleyip üstüne bir de klip çekmek istediğini açıklayan Ahmet Kaya'yı salondan püskürten faşizan linç güruhunun içinde yer alan Mahsun Kırmızıgül'ün ‘Kürt sorununu’ konu alan filmini çekmeden önce çok Devlet Bakanı Cemil Çiçek’le görüşerek fikirlerini aldığını söyledi.

ACABA BİRAZ DAHA TÖRPÜLESEK Mİ?

Filmiyle ilgili bir televizyon kanalına konuşan Kırmızıgül ‘’filmi çekmeden Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Faraç’la görüştüm. Cemil Çiçek’le görüştüm, bakanımızla. Benim çekincem yoktu. Ama senaryoyu okuyan ekipten insanlar bazı konularda ‘Acaba biraz daha mı törpülesek?’ diye düşündüler” dedi.

Kırmızıgül Cemil Çiçek’in kendisine neler söylediğini, senaryoyu sansürleyip sansürlemediği konusunda ise bilgi vermekten kaçındı.

‘Bu filmle herkes bana saygı duyacak’ diyen Kırmızıgül ‘Film tamamen arada kalmış insanların hikâyesi. Bu ülkede artık gerçek anlamda cesaretli filmlere ihtiyacımız var diye düşünüyorum” iddiasında bulundu.

AYGÜN, ÇİÇEK VE AKSU'DAN FİLME DESTEK

Geçen ay yapılan filmin galasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün katılmıştı. Galanın ardından bakanlar ve milletvekilleri film için şunları söylemişlerdi:

BEŞİR ATALAY: Film ekibini tebrik ediyorum. Bu tür analizlere ihtiyaç var. İyi analiz. İyi analiz olmazsa iyi çözüm gelmez. İnşallah bu tür analizleri daha çok yaparız. İnşallah çözüme daha kolay gideriz diye düşünüyorum.

ERTUĞRUL GÜNAY: Çok cesur, çok gerçekçi bir çalışma. Yaralarımızı çıplak gerçekleriyle gösteren ve sarma konusunda büyük adımları öneren bir çalışma. Bu yaraları sarmak gerekiyor ve 25 yıl sonra artık bunları, bu çıplak gerçekleri görmeli ve üzerine cesaretle gitmeli ve çözümler konusunda adımlar atmalıyız.

ABDÜKADİR AKSU: Film müthiş….

BÜLENT ARINÇ: Mahsun Kırmızıgül'ün filmini başarılı buldum. Filmin Türkiye'nin gerçeklerine uygun çevrilmiş.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön