CHP Şovenistlerin Sözcüsü Konumuna Geldi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
CHP Şovenistlerin Sözcüsü Konumuna Geldi

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Ağu 2009 17:58

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Kürt sorunu konusunda CHP’nin tavrını sert eleştirerek, partisini tanımaktan sıkıntı çektiğini söyledi. Erdem, “Bugün CHP şovenist, aşırı milliyetçi, içine kapanık çevrelerin sözcüsü konumuna gelmiştir” dedi.

CHP lideri Deniz Baykal’ın Kürt sorunu konusunda MHP ile aynı çizgide yer alması parti içerisinde de rahatsızlıklara yol açtı. Sosyal demokratik etiketli partideki aşırı milliyetçi, ırkçı ve şovenist söylemler karşısında aykırı sesler gelmeye başladı.

Yeni Şafak gazetesinin dünkü sayısına göre CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Bu meseleyi kim çözerse tarihe geçer. Eğer çözüm konusunda adım atılıyorsa yapılması gereken o adımı desteklemek, en azından sorumluluğu paylaşmaktır” dedi.

Tekin’den sonra bu kez Ankara Milletvekili Eşref Erdem de partisinin Kürt sorunu karşısındaki tavrını sert eleştirdi.

“Olan biteni dehşetle izlediğini” ifade eden Erdem, “CHP’yi ve ideolojisini tanımakta sıkıntı çekiyorum. Sosyal demokrat bir partinin böyle bir süreçte, böyle bir konjonktürde Türkiye’nin ilerici güçlerinin lokomotifi olması gerekir. Oysa bugün CHP şovenist, aşırı milliyetçi, içine kapanık çevrelerin sözcüsü konumuna gelmiştir. CHP’nin yapması gereken tek şey gerilimi tırmandırıcı şahin politikalardan uzaklaşmaktır. Bugünkü tabloda barış sürecini baltalayacak tutum ve davranışlardan kaçınmak gerekir. CHP’den toplumun beklediği de budur. CHP bu adımlara mutlaka katkı vermelidir” şeklinde konuştu.

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön