'Alfabe 32 harf olmalı'

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
yigido
'Alfabe 32 harf olmalı'

Mesaj gönderen yigido » 05 Nis 2007 08:26

Turizmden kazandığını kültüre harcayacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, alfabenin 29 değil, 32 harf olması gerektiğini söyledi.

Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve etkin kullanımı için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nda konuşan Bakan Koç, Türkçenin en güçlü dönemini yaşadığını savundu. Türkçedeki soyut kelimelerin karşılanabilmesi için alfabemizin 32 harfe çıkmasının daha doğru olacağını belirten Koç, "Türkçede soyut kelimelerde eksik var. Alfabenin 32 harften oluşması halinde, bazı sesler daha rahat karşılık bulacaktır." dedi. Bakan Koç, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Alanya'da yaşayan 25 bin Alman olduğunu ve bu vatandaşların da dinlerinin dikkate alınması gerektiğini söylerken dili sürçtü ve 'Onların da dinlerini şey edeyim.' dedi. Araya giren AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, "Efendim, 'Almanların dinlerini şey edeyim' dediniz, yanlış anlaşılabilir." diyerek Bakan Koç'un ifadesini açmasını istedi. Koç, "Ben, Alanya'da yaşayan 25 bin Alman'ın dinini de dikkate almamız gerektiğini söylemek istedim." diyerek sözlerini düzeltti.

zaman.com.tr

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 05 Nis 2007 14:59

Turizm içinse sorun değil ama biri çıkıp Kürtçe için bunu isteseydi
hemen "bölücü" olurdu.
Her halimizle garip bir ülkeyiz...