DEV ANKET

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay
DEV ANKET

Mesaj gönderen beyazgül » 15 Şub 2007 14:07

Kuzey Irak’taki PKK varlığı üzerine yaptığımız haberler inanılmaz etki yarattı. Özellikle Talabani ve Barzani’nin Türkiye’ye karşı gösterdikleri “küstah” tavırlara yönelik haberlere karşı sizlerden müthiş yorum ve tepki geldi.

Son olarak Türk güvenlik ve istihbarat birimlerinin belirlediği PKK kamplarının yerleri bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Bunu da sizlere duyurduk…

Ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Washington’da şu soruyu ABD’li yetkililerin gözlerinin içine baka baka sordu:

-Eğer Meksika sınırından geçip sizin insanlarınıza şehirlerinize saldıran bir örgüt olsa ne yapardınız?

Bu soru açıkça şu anlama geliyordu:
-Siz ABD olarak Irak’ı kontrol ediyorsunuz. Orada birlikleriniz var. PKK’nın terörist bir örgüt olduğunu kabul ediyorsunuz. Ancak Talabani ve Barzani’nin kuzey Irak’ta lojistik destek verdiği terör örgütüne bir şey yapmıyorsunuz. Onlar da sınırı geçip askerlerimize saldırıyorlar. Şehit veriyoruz. Aynı durum size Meksika’dan gelseydi ne yapardınız. Elbette saldırırdınız.

Abdullah Gül’ün bu sorusu sabır sınırların aşıldığını gösteriyor.

Şimdi Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt ABD’de benzeri şeyleri söylüyor.

Türkiye binlerce vatan evladının kanına girmiş olan PKK’nın Kuzey Irak’tan temizlenmesini istiyor. O ihanet yuvalarından sınırı geçip askerlerimize saldıran bu kanlı cerahatin kurutulmasını istiyor.

Ve ABD’ye şöyle diyor:

-Ya sen temizle ya da bize bırak?

Şimdi koordinatör var. Belki de bu bir oyalama. Bu durumda gönderdiğiniz yorumları bir ankete dönüştürme kararı aldık.

Türkiye Kuzey Irak’a girsin mi girmesin mi.

Bir harekat yapsın mı yapmasın mı?

Ama bu sorunun cevabını vermeden önce, bir fikir vermek amacıyla size bir metin sunuyoruz.

Bu bilgi metni çok önemli bir stratejik kurum tarafından hazırlanmış, emekli büyükelçilerin onayından geçmiştir. Tamamıyla olayı özetleyenbir bilgi notudur.

Vereceğiniz karara ışık tutması açısından önemli bir nottur..

Karar sizin.Türkiye bu harekatı yapsın mı yapmasın mı?

ÖNCE OKUYUN SONRA OY KULLANIN!![web]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5942014.asp?gid=48[/web]

reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 18 Şub 2007 13:29

bunca sene ABD nerdeydi bu duruma hıc karısmıyordu turkiye yapacagını neden yapmadı şimdiye kadarda bu gun cıkmıs ya temizleyın yada bize bırakın demelerı ne anlamda anlıyamadım
keske ABD karısmıyorum deseydı bakalım gul bey ne yapacaktı 25 sene yapamadıgını şımdımı yapacaktı adı devrık lıderı saddam olmus olsaydı belkı ıkı taraftan iş bırlıgıyle bıseyler yapardı ama oda yok
ıranmı yardım edecek saden adam kot korkusunda golgesıne bıle bakmıyor
ADB herkesten bahane beklıyor varsa yıye karısır zaten yoksa neden kendi devletının sorunlaını baska devletlerde cozumlemeye calıssınlarki
cıkın su kabugunuzdan bıraz bılınclı konusun allah askına
ırak ısgalınden sora onların okadar muhımat ve silahları nereye gıttı hıc dusundunuzmu uzaktan davulun sesı hos gelır
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 19 Şub 2007 23:58

ee neden kımse bana cevap vermiyor nerde uluönderimizin vatanı emanet ettiği gençler
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 20 Şub 2007 10:17

iyide söylediklerinde bi yanlış yok ki senin..haklısın yanii :)
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 21 Şub 2007 18:59

TEŞEKUR EDERİ
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 25 Şub 2007 01:01

çok eleştirileceyimi tahmin edıyordum ozellikle dj emre vede beyazgulden beklıyordum :evil:

“Gündem & Haberler” sayfasına dön