Öcalan İmralı'da yazdı, Avrupa'da yayınlandı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 03 Mar 2007 23:33

??

Kullanıcı avatarı
yakamoz
Teğmen
Teğmen
Ruh Hali:Mutlu

Mesaj gönderen yakamoz » 05 Mar 2007 20:59

SEYDUNA yazdı:biz nerde yanlış yapıyoruz arkadaşlar sizce başka bölümlerde iltifatlardan geçilmiyor ama bu gibi konularda bir birimizi yiyiyoruz kardeş kardeş yaşamak varken bilmiyorum artık geç kaldığımız birşey ler var gibi oturup iyice düşünelim sizce bir bayrağa sahip olmak sizin için nekadar önemli kalkıp birileriniz bayrağımı indirtmem diyo diğeri ise bayrağımı dikmemin zamanı geldide geçiyor bile diyor sizce ikisinide dolaba koyup beyaz bir bayrak çekme zamanı gelmadimi :) :)
bir bayragı alıp cekmeceye koyacak kadar basit buluyorsan daha sana dıyecegim yok zaten
ha belkı bır bez parcası ola b ılır ama ustundekı kanla sefatetı gormek lazım okadar kolay kazanılmaz
Gülistan
Başçavuş
Başçavuş

Mesaj gönderen Gülistan » 05 Mar 2007 21:15

SEYDUNA yazdı:biz nerde yanlış yapıyoruz arkadaşlar sizce başka bölümlerde iltifatlardan geçilmiyor ama bu gibi konularda bir birimizi yiyiyoruz kardeş kardeş yaşamak varken bilmiyorum artık geç kaldığımız birşey ler var gibi oturup iyice düşünelim sizce bir bayrağa sahip olmak sizin için nekadar önemli kalkıp birileriniz bayrağımı indirtmem diyo diğeri ise bayrağımı dikmemin zamanı geldide geçiyor bile diyor sizce ikisinide dolaba koyup beyaz bir bayrak çekme zamanı gelmadimi :) :)
İyibir noktaya değinmişsin.Normal ortamlarda çok iyi anlaştığımız halde bu tür konularda birbirimizi kırıyoruz.En azından karşılıklı olarak ne istediğimizi konuşabilmeliyiz.Karşılıklı olarak fedakarlık gerekiyorsa bunu da düşünelim artık.Normal bir yaşam istemek haksızlık mı?
dr_emre21
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen dr_emre21 » 05 Mar 2007 22:41

saçmalamayın,bayrakların çekmeceye koyulduğu nerde görülmüş.aslında insan kendini karşısındakinin yerine koyunca benim de bi devletim bayrağım olsun isterim.ama bu konuda sanırım empati yapılmıyor.başkaları başka bayrak ister ben kendi bayrağımdan başka bayrak istemem,böyle sürüp gider.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 06 Mar 2007 12:36

tartışmak insanın özünde vardır..herkesin düşüncesi,istekleri farklıdır..benim anlatmak istediğim maden bu ülkenin vatandaşıyız hepimzin bir olup ülkemizi korumamız lazım..ama görüyoruz ki bazı vatandaşlarımız ülkemizi korumak yerine daha çok zarar veriyorlar..mesela geçen akşam istanbulda çıkan çatışma otobüsler yakılmış,silahlar konuşmuş..bu nasıl bir zalimlikdir..yaşadığın ülkenin malına zarar veriyosun..orda suçsuz insanlar vardı..ya birine zara gelseydi ama bunu düşünmüyorlar bile :!: bundan seneler öncede gene bişeyleri protesto edelim derken otobüsler yakıldı ve bu sefer ortalık kan gölüne döndü evliliğine sadece bir kaç ay kalmış bayan arkadaşımız ve onun gibi bir çok insan yanarak can verdi :!: :!:

bu olayları çıkaranlara neler yasak bu ülkede :!: otobüeleri yakıyorlar o araçlara hiç mi binmiyorsunuzda devlet malına bu şekilde zarar veriyorlar :!: işte biz bunların karşısındayız..tamam onların yerine kendimi koyabiliyorum ama ben bu vicdansızlığı,hainliği hiç bir zaman yapmazdımm :!:
Kullanıcı avatarı
yakamoz
Teğmen
Teğmen

Mesaj gönderen yakamoz » 06 Mar 2007 23:41

beyazgül yazdı:tartışmak insanın özünde vardır..herkesin düşüncesi,istekleri farklıdır..benim anlatmak istediğim maden bu ülkenin vatandaşıyız hepimzin bir olup ülkemizi korumamız lazım..ama görüyoruz ki bazı vatandaşlarımız ülkemizi korumak yerine daha çok zarar veriyorlar..mesela geçen akşam istanbulda çıkan çatışma otobüsler yakılmış,silahlar konuşmuş..bu nasıl bir zalimlikdir..yaşadığın ülkenin malına zarar veriyosun..orda suçsuz insanlar vardı..ya birine zara gelseydi ama bunu düşünmüyorlar bile :!: bundan seneler öncede gene bişeyleri protesto edelim derken otobüsler yakıldı ve bu sefer ortalık kan gölüne döndü evliliğine sadece bir kaç ay kalmış bayan arkadaşımız ve onun gibi bir çok insan yanarak can verdi :!: :!:

bu olayları çıkaranlara neler yasak bu ülkede :!: otobüeleri yakıyorlar o araçlara hiç mi binmiyorsunuzda devlet malına bu şekilde zarar veriyorlar :!: işte biz bunların karşısındayız..tamam onların yerine kendimi koyabiliyorum ama ben bu vicdansızlığı,hainliği hiç bir zaman yapmazdımm :!:
cok dogru konusuyorsun ama o halklarla ve kendılerını bır tutmuyorlar eyer bır tutup ortak bır bayrak dıkerse tamam
ama ortada ayrımcılık var
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 07 Mar 2007 10:53

cok dogru konusuyorsun ama o halklarla ve kendılerını bır tutmuyorlar eyer bır tutup ortak bır bayrak dıkerse tamam
ama ortada ayrımcılık var
ya Allahını seviyosan ortak bayrak dediğin nedir söylermisin??bizim bayrağımız zaten hepimizin değilmidir? bayrağımız Türkiye sınırları içinde yaşayıp bu ülkenin vatandaşı olan herkesi kapsar?? ortak bir bayrak işte daha ne olsun..nasıl bir simge ortak hale getirebilir ki ay yıldızlı bayrağımız işte..hepimizin bir parçası ve hepimizi simgeliyor... eğer Kürtler için bir simge koyulsun diyorsan bu zaten çok imkansız bir düşünce dediğim gibi bu bayrak hepimizin simgesi..hem sadece Kürtler yokki Türkiyede..bu ülke bir çok ırka ev sahipliği yapıyor ve hepimzi bir bayrak altında topluyor zaten :!: :!:
reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 08 Mar 2007 23:19

neden kurtlerı sımgeleyecek bır parca koymak ımkansızmış bakıyım
turkıyede kurtlerden baska ırklarda var olduklarını bılıyorum turıyede
dıyer ırklar sonradan gelmedirler hepsi
turkıye yar oldugu zaman bunu kurt turk karsligi beraber yapmış
san dıyer ırkların nezaman ne sebeble geldıklerını kanıtlarım bırşartla sende bana kurlerın nezaman ne sebeble burda olduklarını cıkarırsan eyer
buyur bakalım ıkımızde kanıtlayalım
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 09 Mar 2007 10:24

ya bırak bişeyler kanıtlamayı kaç senelerden beri kanıtlaya kanıtlaya bugünlere gelmedik mi?gene elimizde kalan ''0'' dan başka bişey değil :!: :!:
hala kürtleri simgeleyen bir şey eklensin bayrağımıza diyosun bu bayrak zaten hepimizi simgeliyor..senin ülkeni vatanını toprağını simgeliyor :!: :!: seni,beni,akrabalarını,benim akrabalarımı hepimiz simgeliyor daygencim :wink:
zeyka
Teğmen
Teğmen

Mesaj gönderen zeyka » 09 Mar 2007 12:09

Biz Osmanlı'nın torunlarıyız. Osmanlı İmparatorluğu çok uluslu bir devletti. Bugünkü ABD gibi.
Ama ne Osmanlı hükümdarlığı altında yaşayanlar, ne de ABD'de yaşayanlar "Biz bayrakta bizi de temsil eden bi parça görmek istiyoruz" dememişlerdir. Çünkü bayrak, milleti temsil eder. Millet kavramı da herkesi kapsar. Ölmüş, yaşayan ve doğacak olan herkesi. Yani bu bayrak bütünlüğün, birliğin işareti. Onu bölersek, biz de bölünürüz. Bugün bi Kürt vatandaş bayrakta temsilini isterse, yarın da bi Laz, bi çerkez, bi ..., bi ... "Biz de!" der. O hali tahayyül edebiliyor musunuz?
Zaten Anayasanın 3. maddesinin ikinci fıkrası şöyle der: "Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz al yıldızlı bayraktır."
Ve 4. maddede değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümleri açıklar. Devletin şeklinin cumhuriyet olduğu (madde 1), cumhuriyetin nitelikleri (madde 2) ve yukarıda yazılı 3. madde. :!:
Saygılar
Kilitli

“Gündem & Haberler” sayfasına dön