Müslümanla evlenmeyin

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen
Müslümanla evlenmeyin

Mesaj gönderen Piremerd » 12 Oca 2007 14:31

Uyarı, Dünya Göçmenler Günü nedeniyle bu akşam Vatikan Basın Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısı sırasında yapıldı. İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu'na bağlı Göçmenler Komisyonu Başkanı Piskopos Lino Belotti, "Müslümanlarla evlilik konusunda temkinli olunmalı. Müslüman kültürü, İtalyan ve Avrupa kültürüyle çatışma halinde olma tavrıyla dikkati çekiyor. Geleceğin aile adaylarını bu tür evlilikler konusunda uyarmamız kötü değildir" görüşünü savundu.

Piskopos Belotti, Katolik Kilisesi'nin Müslümanlarla evlilikten uzak durmayı tavsiye etmesinin son derece yerinde bir tutum olduğunu da hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki karma nikahlar konusunda temkinli davranmak geldiğini yıllardır tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyorum. Zira Müslümanlar, karı-koca, kadının konumu ve hakları, çocukların eğitimi konularında farklı bir anlayışa sahipler. Durum böyleyken, nikah kıyan kişiler olarak biz papazlar, karma evlilikle aile oluşturmaya kalkışanları neden uyarmayalım?" Katolik Kilisesi'nin uyarılarına rağmen Müslümanlarla evlenme kararından caymayan kişilerin, evlilik yaşamlarında zorluklarla karşılaşacaklarını ileri süren Belotti, "Ben bu tür çiftler, evlenmesinler demiyorum. Ama güçlüklerle karşılaşacaklarının da bilincinde olsunlar. Katoliklik dışında olan dinlerin bazılarında, bizimkine benzer davranışlar söz konusu olabiliyor. Ama Müslümanlarda farklı bir evlilik ve kadın anlayışı var. Kadını erkeğe eşit kabul etmiyorlar" diye konuştu.

Aristo
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Aristo » 12 Oca 2007 15:30

Onlar öyle düşünürken biz de tam tersi bir durum var.Ne kadar batıya yanaşırsak o kadar iyi olur düşüncesindeyiz.Umarım bu tür açıklamalar nerede olduğumuzu bize hatırlatır.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 12 Oca 2007 19:25

hırıistiyanla evlenmek isteyen yok zaten..zaten gerçek bir müslümanda farklı bir dinde birisi ile evlenmez :!:
reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 24 Oca 2007 17:31

beyazgül yazdı:hırıistiyanla evlenmek isteyen yok zaten..zaten gerçek bir müslümanda farklı bir dinde birisi ile evlenmez :!:
:lol: haklısın ama sızın mesur bazı mankenler bırak onlarla evlenmeyı onlar ıcın dın bıle deyısıtırıyorlar :twisted:

meşur mankenlerin ne yaptkları bizi bağlamaz onlar zaten evlendikleri kişilerin hayatları gibi sürdürüyolar hayatlarını
dr_emre21
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen dr_emre21 » 24 Oca 2007 17:39

bizim meşur mankenler hristiyanlar için din değiştiriyolarmış.burda ben şunu anlamadım;siz kimsiniz biz kimiz,hepimiz bir diilmiyiz?
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 25 Oca 2007 11:03

dr_emre21 yazdı:bizim meşur mankenler hristiyanlar için din değiştiriyolarmış.burda ben şunu anlamadım;siz kimsiniz biz kimiz,hepimiz bir diilmiyiz?
aynı soruyu ben sorcaktım..sanki biz farklı dinde sizler faklı dindesiniz..yahu hepimiz müslüman değilmiyiz :roll:
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 26 Oca 2007 11:19

dr_emre21 yazdı:bizim meşur mankenler hristiyanlar için din değiştiriyolarmış.burda ben şunu anlamadım;siz kimsiniz biz kimiz,hepimiz bir diilmiyiz?
sizi dememle türk kokenlı olmasını kast edıyoum dıne olarak bırseyler soylemıyorum bılmem anlata bıldımmı.
sen necısın dıyeceksenız ben sadece tur vatandası olan bir kurt cocuguyum
dr_emre21
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen dr_emre21 » 26 Oca 2007 11:55

bak işte buna hiç gerek yok.sizinkiler bizimkiler diyip durursan birlik olur mu.sen bize sizinkiler dersen ben de size sizinkiler derim.hiç gerek yok.ne güzel söylemişsin işte,hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız.
Çılgın Leyla
Üstteğmen
Üstteğmen
Burç:Yengeç

Mesaj gönderen Çılgın Leyla » 26 Oca 2007 12:19

Hiçbir konuda ayrımcılık olmamalıdır :!:
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 01 Şub 2007 20:05

Çılgın Leyla yazdı:Hiçbir konuda ayrımcılık olmamalıdır :!:
bu lafı senden hiç beklemiyordum acıkcası :lol: onceki attıgın mesajlarını hıcmı hatırlamıyorsun

“Gündem & Haberler” sayfasına dön