Gülen Cemaati’nde Saidi Kurdi Rahatsızlığı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Gülen Cemaati’nde Saidi Kurdi Rahatsızlığı

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Mar 2008 18:48

BATMAN (23.03.2008)- Batman’da dün yapılan Newroz kutlamalarında Said Kurdi’nin posterleri açılması Fettullah Gülen cemaatinde rahatsızlığa yol açtı.

Batman'da yapılan Newroz kutlamalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Said Kurdi’nin posterlerinin yan yana açılması Gülen Cemaati tarafından 'Bediüzzaman'ın suistimal edilmesi' olarak nitelendirildi. Ancak Kürt nurcuları Saidi Kurdi’nin Kürt kimliğinin esas olarak Gülen cemati tarafından istismar edildiğine dikkat çektiler.

ANF’ye konuşan bir Kürt nurcusu, ‘’Gülen ve yandaşları her zaman Sadi Kurdi’nin Kürt kimliğini görmezden geldiler, inkar ettiler. Biz Kürt nurcuları olarak Sadi Kurdi’yi yeniden yurtsever kimliği ile buluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Gülen cemaatinin Kürdistan’da yaptığı çalışmaları tasvip etmiyoruz. Bundan sonra halkımızın bayramlarında eylemlerinde Saidi Kurdi’yi halkımızla bulaştırmak için çalışma yürüteceğiz’’ diyerek, birçok konuda Öcalan’ın fikirleri ile Saidi Kurdi’nin görüşleri arsında benzerlik olduğunu iddia etti.

ANF NEWS AGENCY

sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Re: Gülen Cemaati’nde Saidi Kurdi Rahatsızlığı

Mesaj gönderen sinan » 30 Mar 2008 21:50

ben said nursi ile öcalanın fikirlerinin nerde benzeştiğini merak ediyorum.....
biri ama bilen biri bana yardımcı olabilir mi lütfen...?

“Gündem & Haberler” sayfasına dön