AKP, Diktatör El Beşir’in Ülkesinden DTP’yi Eleştirdi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
AKP, Diktatör El Beşir’in Ülkesinden DTP’yi Eleştirdi

Mesaj gönderen Siyabend » 09 Nis 2009 09:46

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin hakkında çıkardığı tutuklama emri çıkarttığı Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’i ziyaret eden AKP’li Bakan Mehdi Eker Sudan’dan DTP’yi eleştirdi.

DTP’nin yerel seçimlerde Kürt illerinde birinci parti çıkmasını hazmedemeyen AKP’lilerin itirazları sürüyor.

Sudan'da bulunan Tarım Bakanı Mehdi Eker, seçim bölgesi Diyarbakır'da alınan sonuçları değerlendirirken belediye başkanlığı seçimini farklı kazanan DTP'ye yüklendi.

Akşam gazetesinin haberine göre Eker, ‘'Demokratik bir seçim olduğunu söyleyemeyiz. Sandık müşahitlerine tehdit ve baskı olduğunu biliyoruz. Ölüler adına oy kullanıldı. Askerde, yurt dışında olanlar adına oy kullanıldığını biliyoruz'’ iddialarında bulundu.

Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan Eker, gerekli şikayetlerde bulunduklarını belirterek, seçim sonuçlarını yargıya götürdüklerini söyledi.

Seçimlerden AKP’nin oy kaybını bir türlü anlayamadığını ifade eden Bakan Eker, ‘’Şikayetlerimizi il-ilçe seçim kurullarına bildirdik. Konuyu YSK'ya taşıdık. DTP'nin oy oranı kesinlikle bu değil. Biz 2007'ye göre oylarımızı artırdık. Sonuca bakıyorsunuz, seçime katılma oranlarında anormal bir artış var. Bu seçimde hizmet oylanmadı. Olay yerel seçimden de çıktı. Demokrasiye inanıyorum. Kararı bağımsız yargı verecek'’ sözlerini kullandı.

ANF NEWS AGENCY

Kawa
Binbaşı
Binbaşı
Burç:Kova
Takım:Fenerbahçe

Re: AKP, Diktatör El Beşir’in Ülkesinden DTP’yi Eleştirdi

Mesaj gönderen Kawa » 09 Nis 2009 16:10

akp nin işine hep muhalefeti eleştirmek başka icraatmı var
Kimim Ben
Binbaşı
Binbaşı
Burç:Aslan
Takım:Galatasaray

Re: AKP, Diktatör El Beşir’in Ülkesinden DTP’yi Eleştirdi

Mesaj gönderen Kimim Ben » 09 Nis 2009 16:12

bak işte burda akp nin suçu ne ...
eleştiren kürt eleştirilenler kürt ..
kendi kendimizi eleştiriyoruz zaten tarihte hep öyle olmuştur kürdü kürde kırdılar

“Gündem & Haberler” sayfasına dön