‘Darbe Planı’ Eğitim Amaçlıymış!

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
‘Darbe Planı’ Eğitim Amaçlıymış!

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Oca 2010 17:06

Türk Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesinde yer alan “Balyoz Planı”na ilişkin açıklamada bulundu. TSK açıklamasında planın varlığını kabul etti ancak eğitim amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan açıklamada Plan Seminerleri’nin 2003-2006 yılları Tatbikatlar Programında bulunduğu belirtildi.

“1’inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır” denilen açıklamada, “Söz konusu Plan Semineri, Genelkurmay Başkanlığı 2003-2006 yılları Tatbikatlar Programında bulunmaktadır” diye belirtildi.

Plan Seminerinin gayesinin “dış tehdide ilişkin olarak hazırlanan Harekat Planlarını geliştirmek ve ilgili personelin eğitimlerini sağlamak” olduğunu savunan Genelkurmay Başkanlığ, “Plan Semineri, giderek tırmanan bir gerginlik dönemini kapsayan bir senaryo içerisinde uygulanmıştır. 1’inci Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen bu Plan Seminerinde, Ordu Geri Bölge Emniyeti ve savaş hali, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi halinde de uygulanan sıkıyönetim konuları üzerinde de durulmuştur” açıklamasında bulundu.

Genelkurmay, bu Plan Seminerine ilişkin olarak ortaya atılan iddiaların, “aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesinin mümkün olmadığını” ifade etti.

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön