Polisi Vuran Kız Devlet Korumasında

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay
Polisi Vuran Kız Devlet Korumasında

Mesaj gönderen beyazgül » 10 Eyl 2007 11:43

Bursa’da, polis memuru Hüseyin Durmaz’ın ayağından yaralanmasına neden olan 7 yaşındaki N.A, devlet koruması altına alındı. Sorgulaması devam eden kızın babası ise adliyeye sevk edilecek.

Osmangazi İlçesi Elmasbahçeler Mahallesi’nde bir olaya müdahale eden polis ekibine tabancayla ateş eden N.A, 37 yaşındaki polis Hüseyin Durmaz’ı bacağından vurdu. Sağ bacağını iki kurşunun sıyırdığı anlaşılan kanlar içindeki polis memuru Durmaz, Muradiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis kaçarak komşusuna gizlenen N.A ile babasını gözaltına aldı. ’Hırsızlık’ suçundan hakkında yakalama emri bulunan Erkan A, verdiği ifadede kızının silahı bilerek ateşlemediğini söyledi.

Bir süre önce kavga ettiği arkadaşlarının barışmak için evine geldiğini belirten Erkan A, "Karşılamak için iki katlı evimizin kapı önüne çıktım. Bu sırada belki kavga olur diye tabancamı belime koymuştum. Kavga edeceğimizi tahmin eden komşularımız polisi aradı. Ekipleri karşımda görünce silahı kızım N.A’ya verip evde saklamasını söyledim. Bu sırada polis görüp kendisini kovaladı. N.A. heyecandan tetiğe dokununca iki kez ateş alan tabanca, memurun yaralanmasına neden oldu" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, N.A, devlet tarafından koruma altında tutulması için mahkeme kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası’na teslim edildi. Sorgulaması devam eden babası Erkan A. ise ’ruhsatsız silah taşımak’, ’devlet memurunun yaralanmasına neden olmak’ ve daha önce arandığı ’hırsızlık’ suçlarından hakim karşısına çıkarılacak.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön