Sigara bağımlılığı ve tedavisi semineri, Fatih Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 9'a düştüğüne dikkat çekildi.
Konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr Bünyamin Işık, İstanbul'da sigara bağımlılığının lise öğrencilerinde yüzde 22, sağlık çalışanlarındaysa yüzde 59 olduğunu belirterek Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 9'lara indiğini ifade etti.
Işık, şöyle konuştu: "Sigara bağımlılığı nedeniyle Türkiye'de her yıl 100 ile 110 bin kişi hayatını kaybetmektedir, sigara kullanan insanlar ortalama 40 ile 60 yaşları arasında hayatını kaybetmektedir."
Uzman Dr. Seven Cebeci, konuşmasında sigaraya başlayan kişilerin nikotin miktarını oranlı olarak artırdığına dikkat çekerek, "Kullanılan madde haz veriyorsa bu pozitif pekiştirici olur. Nikotin ihtiyacını belirleyen miktar vardır, bağımlılar bunu oranlı olarak artırır."
Sigaraya başlama yaşı 9'a düştü
Re: Sigaraya başlama yaşı 9'a düştü
arkadaşlar ben sigara kullanan biri olarak kimseye tavsiye etmiyorum çocukların 9 yaşında sigaraya başlamalarının tek sorumlusu aileleridir ben 18 yaşında başladım bırakmayıda düşünüyorum lütfen çevremizdeki küçük yaştaki çocukların sigara içmelerini engelleyelim sigara çok basit görünebilir ancak sigarada bi uyuşturucudur bunu unutmayalım 9 yaşında sigaraya başlayan 15 yaşında esrar içmeye 20 ye gelmeden hapa başlar çevremde bunları kullanan o kadar çok çocuk varkii şuan oturduğumuz mah. çocuklar sigara içer gibi esrar içiyorlarr ne kadar üzücü bi durumm ve aileleri bunla ilgili herhangi bi tepki vermiyolar
sevgilim esrar içiyordu diye uzun bi süre ayrı kaldım halada içiyo esrarla yetinmiyor artık hapta alıyor onun gibi olanlar çok fazla var hep ark ortamından kaynaklanıyor bunlar
sevgilim esrar içiyordu diye uzun bi süre ayrı kaldım halada içiyo esrarla yetinmiyor artık hapta alıyor onun gibi olanlar çok fazla var hep ark ortamından kaynaklanıyor bunlar
-
Heval
- Yarbay

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Terazi
- Takım:Galatasaray
yazık olmuş yaw , ben 9 değil daha geç başladım sigaraya 
ben 18 yaşında paket taşımaya başlamıştım
öyle yada böyle sadece sigara değil bütün kötü alışkanlıkların yaş ortalası ciddi bir düşüşte :8)