Vişne Yalancı Dolması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Vişne Yalancı Dolması

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Kas 2008 23:33

Vişne Yalancı Dolması
Kaynak : Melce üt’tabbahin 1844
Mehmet Kamil

Malzemeler (4 porsiyon için)
Pirinç (1 su bardağı) 200 gr.
Taze asma yaprağı 400 gr.
Kuru soğan (8 adet) 500 gr.
Vişne 100 gr.
Zeytinyağı (3/4 su bardağı) 150 gr.
Vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr.
Yeşil-çakal-türbe eriği 100 gr.
Kara biber (1çay kaşığı) 15 gr.
Tarçın (1 çay kaşığı ) 15 gr.
Kuru nane (1 çay kaşığı) 5 gr.

İçinin hazırlanması;

Soğanı ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyin, rengi dönünce vişne suyu veya nar ekşisini katın. Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun. Tavayı ateşten alıp karabiber, tarçın, nane ve tuz ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Her bir yaprağa hazırladığınız iç ve iki adet vişne koyup sarın.

Tencere altına taze asma yaprağı döşeyin. Üstüne dolmaları sıralayın. Aralarına taze erik serpiştirin. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın. Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise çıkarın.


Cevapla

“Osmanlı Saray Mutfağı” sayfasına dön