Mahmudiye – Ballı Tavuk

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mahmudiye – Ballı Tavuk

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Kas 2008 23:38

Mahmudiye – Ballı Tavuk
Edirne Sarayı 1539
Kaynak : Bir Ziyafet Defteri
Semih Tezcan

Malzemeler (6 porsiyon için)
Tavuk 1,5 kg.
Soğan (1 adet orta boy) 65 gr.
Bal (1 çorba kaşığı) 40 gr.
Kuru kayısı 150 gr.
Soyulmuş iç badem 100 gr.
Rezaki üzümü (1 avuç) 75 gr.
Margarin (2 çorba kaşığı) 80 gr.
Limon suyu 1 adet
Tarçın (2 çay kaşığı) 30 gr.
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr.
Su ½ lt.
Dere otu 1 sap

Tavuğu alev üstünde alazlayın, içini boşaltın ve sekize bölün.

Kalın altlı tencerede 40 gr. yağı eritin. Tavuk parçalarını ekleyin ve hafifçe iki taraflarını da pembeleştirin. İnce doğranmış soğanı ilave edip birkaç dakika daha pembeleştirmeye devam edin.

Karışıma bal, üzümün yarısı, kayısı, tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Tencerenin ateşini kapatın ve tarçın ekleyin.

Küçük tencerede yağın geri kalanını kızdırın, üzümün diğer yarısını ve bademi hafifçe pembeleştirin.

Kalın altlı tenceredeki yemeği servis tabağına koyun. Pembeleşmiş badem ve üzümü ekleyip dere otu ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Osmanlı Saray Mutfağı” sayfasına dön