Chimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Chimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad"

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 10:58

Chimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad"

hazırlama: 25 dakika
marinad: 24 saat

1,5 su bardağı marinad sosu için:
1/2 tatlı kaşığı safra
120 ml. zeytinyağı (1/2 su bardağı)
120 ml. beyaz sirke
1 baş soğan
2 iri diş sarmısak
1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Limon suyunda safranı erimesi için 20 dakika bekletin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Sarımsakları dövün. Tüm malzemeyi cam bir kapta karıştırın ve ağzı çok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin. Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz. Ayrıca sarmısaklı ekmeğin üzerine bir parça sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz.


Cevapla

“Arjantin Mutfağı” sayfasına dön