Mısır Ekmeği

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mısır Ekmeği

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 11:03

Mısır Ekmeği

hasırlama: 10 dakika
pişirme: 20 dakika

300 gr. mısır unu
1 su bardağı süt
tuz

Mısır ununu tuz ile karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Daha sonra elinizle yuvarlayarak yassı 6-7 cm. çapında daire şeklinde küçük mısır ekmekleri yapın. Mısır Ekmeklerinin önce, altı yapışmayan bir tavada iki taraflarını bir parça kızartın, daha sonra orta derecede ısıtılmış fırında biraz kurumaları için 20 dakika kadar pişirin.


Cevapla

“Venezuela Mutfağı” sayfasına dön