Mısır Turtası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mısır Turtası

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 22:13

Mısır Turtası

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 30-35 dakika

1,5 su bardağı donmuş tane mısır
1 yumurta
1 baş soğan
1 çay fincanı kaşar peynir rendesi
1 çay fincanı süt
50 gr. tereyağı
tuz

Donmuş mısırları paketinden boşaltarak oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletin. Soğanı ince ince kıyın, bir kenara bırakın. Tereyağını yumuşaması için dışarda bırakın. Mısırlar açılınca bir havanda tüm mısırları dövün ve derin bir kaba koyun. İçine sütü ve yumurtayı katarak birlikte karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış soğanı, tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Yağı ekleyin ve bir kaşıkla karıştırarak hepsini bir tart kabına dökün. Önceden orta ateşte kızdırdığınız fırına atarak 30-35 dakika kadar pişirin. Üstü kızarınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön