Veracruz Usulü Karides

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Veracruz Usulü Karides

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 22:15

Veracruz Usulü Karides

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 6 dakika

450 gr. jumbo karides
1 baş soğan
1 büyük yeşil biber
3 acı sivri biber
2 domates
12 zeytin
2 tatlı kaşığı kapari
1/2 tatlı kaşığı toz kimyon
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 ölçü taco sos
tuz

Soğanı ve yeşil sivri biberleri ince ince kıyın. Domatesleri ve iri yeşil biberi küçük küçük doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın. Karidesleri kaynar suda 2 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. (Küçük donmuş temizlenmiş karides kullanırsanız sadece sıcak sudan geçirin.)

Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın, içine yeşil biber ve soğanları atın. Yumuşayıncaya kadar hafif ateşte çevirin. Mümkün olduğunca renkleri değişmesin. Sivri yeşil biberleri, Taco Sos'u, domatesleri, zeytinleri, kaparileri, kimyonu ve tuzu ekleyin.

Yemeğiniz kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika hafif ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra sosun içine karidesleri atın Ateşi biraz yükseltin. Limon suyunu ilave edin ve bir kere karıştırın, 1 dakika kadar birlikte pişirip, sıcak sıcak haşlanmış pirinç ile servis yapın.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön