Fasulye Dip

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Fasulye Dip

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 22:17

Fasulye Dip

Hazırlama: 1 saat 20 dakika

1,5 su bardağı kuru barbunya fasulye
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük baş soğan
1 büyük diş sarımsak
2-3 acı yeşil biber turşusu
1/2 su bardağı ekşi krem
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 demet taze kişniş
acı biber sosu
1 çorba kaşığı iri tuz

servis için:
mısır cipsleri

Fasulyeleri akşamdan soğuk suyla ıslatın. Ertesi gün süzün ve bol soğuk suyla büyük bir tencereye koyun. İçine defne yaprağını atın ve kapağını kapatarak 30 dakika kaynamaya bırakın. Yanın saat sonra içine tuzu ilave edin ve tekrar, fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzün ve biraz soğumaya bırakın. Kaynama suyundan 1/2 su bardağı ayırın. İçinden defne yaprağını çıkarıp atın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın. İçine soğanı ve sarımsağı atın ve iyice yumuşayıp saydamlaşıncaya kadar, hafif ateşte karıştırarak 7-8 dakika kavurun.

Miksere fasulyeleri, soğan karışımını, acı yeşil biber turşusunu ve ayırdığınız haşlama suyunu koyup, karışımınız koyu bu püre haline gelinceye kadar çekin. Daha sonra derin bir kaba koyarak, kimyon, ekşi krem ve arzunuza göre acı biber sosu ilave edin. Taze kişnişi ince ince kıyarak yine sosa ekleyin ve hepsini iyice karıştırarak servis kabına alın. Üzerine biraz ekşi krem koyarak sıcak olarak yanında mısır cipsleri ile servis yapın.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön