Moqueca "Balık Pilakisi"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Moqueca "Balık Pilakisi"

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 11:19

Moqueca "Balık Pilakisi"

hazırlama: 20 dakika
marinad: 4 saat balık için, 4 saat sebzeler için
pişirme: 20 dakika

1 kg. dilimlenmiş levrek
1/2 kg. karides
1/2 su bardağı sirke
2 diş sarımsak
1 limon
sıvıyağ
tuz

sos için;
2 baş soğan
4 dolmalık yeşil biber
3 domates
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı sirke
1/2 limon
1 tatlı kaşığı hint safranı
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz

Sarımsakları soyup bir havanda dövün. Limonu sıkın. Levrek dilimleri ve karideslerin üzerine sarmısakları sürün. Limon suyunu, sirkeyi ve yağı gezdirip 4 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Soğanların kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın. Biberleri yıkayın. Çekirdeklerini ve saplarını atıp ince ince dogravın. Domatesleri küçük küçük kesin. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. Limonu sıkın.

Derin bir kapta soğanları, domatesleri, biberleri, tuzu ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Biraz tuz koyup yarım limonun suyunu, yarım su bardağı sıvıyağı ve yarım su bardağı sirkeyi ilave edin. Hepsini birden karıştırın ve buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin.

Yapışmaz tencerenin dibine önce marine edilmiş balık dilimlerini dizin Üzerlerini kapatacak kadar sebze karışımından koyun. Üzerine karidesleri dizin. Sebze karışımı ile kapatın. Kalan balık dilimlerim de koyup en son sebze karışımı ile bitirin. 1 su bardağı su ilave edip hint safranını serpin ve en son sıvıyağı ilave ederek kapağını kapatın. 20 dakika hafif ateşte pişirin.

Pişince tencereyi ateşten çekin, balıkları ve karidesleri servis tabağına çıkarın üzerine sebze sosunu dökün, haşlanmış patates veya haşlanmış pirinçle sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz bu yemeği soğuk olarak da yiyebilirsiniz.


Cevapla

“Brezilya Mutfağı” sayfasına dön