Hadım etmek (Tuğçe Baran)

Beğendiğiniz veya eleştirdiğiniz yazılar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Hadım etmek (Tuğçe Baran)

Mesaj gönderen Siyabend » 12 Şub 2008 23:24

Öldürmek yerine hadım etmek daha iyi değil mi Ruhat Hanım?

Ruhat Mengi, suçların ama bilhassa seks suçlarının artması nedeniyle “idam cezasını” yeniden tartışmaya açmış. Ve kendisinin de idamdan yana olduğunu ifade etmiş.

İdam bana ters.. Kimsenin öldürülmesine ne sebeple olursa olsun yana olamam. Bundan yana olan bir toplumun parçası da olmak istemem.

Ve lakin biliyorum ki hapis cezası da pek o kadar faydalı değil. Ruhat Hanım’ın dediği gibi dört beş yıl yatılıyor ve sonra çeşitli nedenlerle çıkılıyor. Ve aynı “alışkanlıklar” devam ediyor.

Tecavüzcülere hapis içinde de “birtakım cezalar” verildiğini, “pek rahat” hatta bazen “pek sağ” bırakılmadıkları da duyuyoruz ama hiçbir zaman resmi kayıtlara geçen bir şey değil bu. Ayrıca ceza dediğinin kontrollü ve bilinçli verilen bir şey olmalı, başka “suçlulara” bırakılacak kadar basit bir şey değil.

Demek istediğim şey şu: İdamı tartışacağımıza neden “HADIM” etmeyi tartışmıyoruz?

Şimdi erkek okurlar hemen kendilerininkini düşünüp fena olmasın. Eski kanlı ve can yakan yöntemlerden söz etmiyorum. Yani hadım hadisesini bir işkence olarak önermiyorum.. Bir TEDAVİ biçimi olarak öneriyorum. Artık keserek biçerek değil, kimyasal yöntemlerle (anti-androjen ilaçlarla) yapılıyor zaten.

Nedir hadım? Testislerin bir operasyonla alınması veya ilaçla etkisiz hale getirilmesi. Ne olur onlar etkisiz hale gelince? Testosteron hormonu bir daha salgılanmıyor...

Testosteron hakikaten ilginç bir hormon ki bildiğiniz gibi erkek özellikleri yaratan bir hormondur. (Kadınlarda da vardır ama erkeklerin yirmide biri kadar) Seks isteği bu hormon sayesinde olur. Ses bu hormon sayesinde kalınlaşır. Kaslar ve cinsel organlar bu hormon sayesinde büyür falan filan.

Öte yandan saldırganlık da bu hormon sayesindedir. Keza kavgacılık da. Ve hatta rekabet de.

Hadım edince ne oluyor? Kişinin cinsel isteği önemli ölçüde azalıyor veya tümüyle yok oluyor. Normal veya sapkın, kim olursa olsun bir daha cinsel istek duymuyor.

Şimdi.. 17 aylık bir bebeğe tecavüz eden, edebilen bir adam, hapislerde ne kadar çürürse çürüsün, (ki biliyoruz ki infaz yasası gereği fazla da kalmayacak içeride), adam olmaz. Yani bu adam çıkınca yine aynı şeyi yapacaktır.. Böyle insanların cezadan ziyade sıkı bir tedaviye ihtiyacı vardır.

Mükemmel tedavi bana göre kesinlikle hadım. Hadım edilmişlerin sadece cinsel istekleri değil aynı zamanda saldırganlıkları, kavgacılıkları, alınganlıkları da azalıyor.. (Bakınız “boğa” ve “öküz” farkına. Bakınız “aygır” ve “beygir” farkına..) Yani genel olarak sakinleşiyorlar. Sakinleşip toplum arasına girebilecek insanlar haline geliyorlar. Üstelik faydaları da var. Hadım edilmişler kel olmuyor! Ayrıca prostat kanseri olma riski de önemli ölçüde azalıyor. Seslerinde en küçük bir değişim olmuyor. Tek yan etkisi depresyon ama o da çok sık değil ve ilaçla tedaviye cevap veriyor. (Bakınız ansiklopedi) Ölmektense biraz depresyona girmelerinde bir mahsur yok ayrıca. Prosac diye bir şey var.

Hadım, nedense vahşi, barbar bir yöntem olarak algılanıyor hep. Cinsel isteği ve gücü kaybetmek erkekler için ölümden beter evet biliyoruz ama bu cinsel istek “varken” geçerli! Cinsel isteğin tamamen ölmüşken “yapamıyorum” diye niye üzülesin ki? “İstemediği” bir şeyi “yapamadığı” için insan hiç dertlenir mi? Şuna benziyor: Kayak kaymak istemiyor ama kayak yapamadığı için üzülüyor! Olabilir mi böyle bir şey? Olamaz.

Ve ayrıca: Öldürmek gayet “medeni” de küçük bir ameliyatla alt tarafı iki topçuk almak veya ilaçla etkisiz hale getirmek mi “vahşi” ve “barbar” bir ceza?

Unutmayın ki bu insanların ne yazık ki bir de aileleri oluyor genelde. Bir karıları ve bilmem kaç tane çocukları. Babalarını tümüyle ortadan kaldırmak yerine sakinleşmiş, helva kıvamına gelmiş, evet belki biraz bunalımlı ama sonuçta canlı ve çalışıp bunların karınlarını doyurabilecek bir baba hediye etmek daha makbul değil mi?

Üstelik bu İskandinav ülkelerinde ve Avrupa’da cinsel suçlarda yapılan bir şey. El kol kesmekle bir değil yani. Bizde niye düşünülmüyor bu? Ne dersiniz Ruhat Hanım?

ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Re: Hadım etmek (Tuğçe Baran)

Mesaj gönderen ZAGROS » 14 Şub 2008 20:23

özellikle türkiyede idam cezasını kimse gündeme getirmez !

“Köşe Yazıları” sayfasına dön