Bu Nasıl Çözüm !!

Beğendiğiniz veya eleştirdiğiniz yazılar
Cevapla
ZAGROS
Moderator
Moderator
Mesajlar:9466
Kayıt:28 Şub 2007 22:02
Ruh Hali:Huzurlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe
Bu Nasıl Çözüm !!

Mesaj gönderen ZAGROS » 08 Şub 2008 21:15

Merve KAVAKÇI

Korktuğumuz oldu!

Düzelecek derken iş içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şey -totaliter Tunus’u saymazsanız tabii! Aslında onlar bile bir süre önce başörtüsüyle savaşa son verdiler ama uygulamada hala diktatoryal yönetime sadıklar, onun için Tunus diyorum- laikliğini aldığımız Fransa’da bile yok!

Devlete ait ilk öğretim kurumlarında baş örtmek yasaksa “ozel okullar” makul bir çıkış kapısı olarak çocuklarını dindar olarak yetiştirmek isteyen ebeveyinlerin hizmetine sunulmuş orada da.

Ya üniversitelerinde?
Orada zaten yasak yok.

Ya ondan sonra, devlet ve özel sektöründe? Gene yasak yok!

Oysa bizde…

Sayın Başbakan yemin billah sadece üniversitede isteyen başını örtecek diyor, kamuda değil.

Nedir bu kamu?
Universitede kalıp akademisyen olmak isteyen kadın ne olacak?
Bir “hiç” olacak!

Eeee, peki o zaman özel üniversiteye gideyim bari?
Yok!
Hayır orada da olmaz, unutma sen diplomanı aldığın andan itibaren bir hiç oldun! Nerede olursan ol!
Oyle mi?
Evet öyle!
Efendim bu kamu nerede başlar, nerede biter, bildirseniz de ben de haddimi bilsem!?
Kamu üniversite dışında her ve bütün yerlerdir be kadın!

Oyle mi!?

Oyle!!!

Hukuk Fakultesine gideyim bari!

Git! Git! Git de al diplomanı ve fakat baro’ya kaydını yaptırama da otur evinde! Pisirdiğin kahve daha güzel olacak diploman var ya!

Oyle mi!?

Oyle!

Eeee neyi duzelttiniz siz!?

Hiçbir şeyi!

Sadece yasagı anayasallaştırdık.

Bir de başınıza hilkat garibesi bir örtünme tarzı musallat ettik.

Tavşan kulağı.

Bunun için beklendi.

Bunun için oy verildi.

Bunun için gün sayıldı….

Yazık…

Bir çift söz de yasakçılara. Kamusal alanda örtü olmaz diyen, devlette eşitlik ilkesine aykırılıktan söz edenlere. Bu ülke, dindar Muslumanı diskalifiye etmek, susturmak, yok etmek icin kanunları egip büken nice devlet adamları, yargı mensupları gördü.
Bu ülke, doğum yapan dindar Musluman kadını sancıyla kıvranırken “ancak çocuk yaparsınız” diye hor gormekle kalmayıp doğum sırasında anestezi altindakı hastanın bilgisi olmadan onu kısırlaştıran doktorlar gördü.

Bu ulke sırf annesi başı örtülü, babası şalvarlı diye hasta cocuğu tedaviyi reddeden cağdaşlığı kendine has doktorlar gördü.

Merak etmeyin. Bunların kariılığında başını örten doktor. başını örten hakim, başını örten avukat bir misillemeye girmeyecektir. Zira birilerine olan kızgınlıkları, uğradıkları haksızlığın verdiği kırgınlık onların adaletsiz davranmalarına sebep olmayacaktır. Zira onlar, bazılarının aksine, sadece Malik-ul Mülk olan Allah’tan korkarlar. O gizli ve ayanı Gorendir. Ve O da bunun yapılmamasını emretmistir. Tıpkı başlarını örtmeyi emrettiği gibi.

Siz her daim, her konumda ustun olmalısınız!
Her konuya hakim olmalı, burnunuzu sokmalısınız.
Tıpkı kolonyalist akıl gibi. Her sey sizin istediğiniz gibi şekillenmeli. Kimse size karışmamalı! Hele biri size karışsin! “Ozgurluklerim, haklarım, içki içme, eğlenme hakkım!” diye dünyayı başlara yıkarsınız!

Ama siz herkese her daim karışmalısınız!

Simdi de “Vay efendim şoyle örtulmesin de böyle örtülsün”desiniz. Paronoyanız bütün belleğinizi sarmış sarmalamış. Bir taraftan başörtmeye nasıl engel oluruz hesabına devam ederken, diger taraftan da olur da bu "güç savaşını" kaybeder de yenilirsek düşüncesiyle, "bizim istedigimiz gibi örtülecek" diye yaygara ediyorsunuz.

Siz kimsiniz?
Kim olduğunuzu zannediyorsunuz?
Hukuk devleti, kanun, sandık sizin için bir şey ifade etmiyor mu?
Yoksa bunlar da sadece siz kazandıkça mı bir değer taşıyor?


Gözlerimiz yaşardı (!)

Mesut Yılmaz bir televizyon kanalında türban yasağından dert yanmış! Meğerse 28 Subat döneminde cok gayret etmiş…miş… bir çözüm bulmaya, ikna etmeye ama basaramamış…miş.

Ne yalan soyleyim, okurken gözlerim yaşardı (!)
Yuzum de onun yerine kızardı! Siyasi hayatıma mal olsa da…,diye başlayan cumleyle milletin başına katsayı zulmünü saran kendisi değildi sanki…

Eski Başbakan Erbakan’ın soylemediği lafı ona mal edip Imam Hatip’leri arka bahçe ilan eden kim di peki?
Bu halkı zeka özürlü yerine koymak da baska bir meziyet olsa gerek. Midem bulanıyor


ALINTIDIR


Cevapla

“Köşe Yazıları” sayfasına dön