Hakiki Özgürlük Talebinin Başı Kapalısı, Açığı Yok

Beğendiğiniz veya eleştirdiğiniz yazılar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Hakiki Özgürlük Talebinin Başı Kapalısı, Açığı Yok

Mesaj gönderen Siyabend » 20 Şub 2008 11:41

Bir grup türbanlı kız “Söz konusu olan özgürlükse, hiçbir şey teferruat değildir” başlığı altında dün bir bildiri yayınladılar.

“Başını örttüğü için ayrımcılığa uğrayan kadınlar olarak tüm samimiyetimizle açıklıyoruz ki;

Üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız.

Ta ki:

Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan... Acımasızca işlenen cinayetlerin gerçek sorumlularına ulaşılmadan,

301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan...

Azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan,

Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden...

Üniversitelerden sudan sebeplerle atılan arkadaşlarımız geri dönmeden...

Yasakçı zihniyet bize ne zaman, nerelerde ve nasıl örtüneceğimizi dayatmaktan vazgeçmeden...

Üniversitelerin bilimsel özgürlüğünün önündeki en büyük engel YÖK kaldırılmadan.

Kısacası;

12 Eylül darbe anayasasını esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız.

BİRİMİZİN DİĞERİMİZ İÇİN TEHLİKE OLDUĞU KORKUSUNU YAYIP bizi birbirimize düşürerek bu adaletsiz düzenini devam ettiren yasakçı zihniyet tamamen ortadan kalkmadan hiçbir özgürlük tam özgürlük değildir.

Özgürlüklerin kısıtlanmasının ne demek olduğunu bilen insanlar olarak, bundan sonra da her türlü ayrımcılığın, hak ihlalinin, baskının, dayatmanın karşısında olacağız.”

Bu bildiri benim indimde bir milattır. Keşke bildiri biraz daha uzun ve kapsayıcı olsaydı ama şimdilik bu da yetiyor. Zira türbanlı kadın ve erkeklerden duymaya alışık olmadığımız sözler ve talepler bunlar.

Bu bildiri kimin umurunda olacak, herhangi bir etkisi olacak mı, çok imza toplayacak mı (şimdilik 150 kız imzalamış) bilmiyorum ama bu benim için bir milattır.

Zira gerçek özgürlüğün peşinde olanlar için “başı açık özgürlük” “başı kapalı özgürlük” diye bir ayrımın olmadığını gösterdi bana. Belli ki bu kızlar DA aynı bu taraftaki gerçek özgürlükçüler gibi kimseye yaranamayacak.

Bir zekaları, bir dünya görüşleri ve türban DIŞINDA bir dertleri olduğunu göstermekle muhtemelen kendi cemaatleri tarafından DA “gaflet, dalalet, hıyanet ve dahi saçmalık” içinde olmakla suçlanacaklar.

Ve yazık olacak.

Zeka ve vicdan en tahammül edilmeyen iki şey.

Tuğçe Baran

“Köşe Yazıları” sayfasına dön