ERDOĞAN KENDİNE YEDEK BİR PARTİ Mİ HAZIRLIYOR?

Beğendiğiniz veya eleştirdiğiniz yazılar
reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe
ERDOĞAN KENDİNE YEDEK BİR PARTİ Mİ HAZIRLIYOR?

Mesaj gönderen reis » 01 Nis 2008 20:15

Bugün yorum yapmayacağım. Emin bir kaynaktan duyduğum bir gelişmeyi anlatacağım.

İşin özeti şu: AKP kendine yedek bir parti hazırlıyor.

AKP kapandığı taktirde devreye sokulacak seçeneklerden biri bu.

Daha önce bu yolu başka partiler de denediler. Yani yeni bir buluş değil. Nedeni de basit: Önümüzdeki yıl yerel seçimler var. Eğer AKP kapatılırsa, yeni bir partinin kurulması için zaman yok. Saf dışı kalmamak için, AKP şimdi kendine bir yedek parti hazırlıyor. Ülke çapında örgütü bulunan, hazır bir parti...

Anayasa Mahkemesi'nden ceza almayan AKP'liler, bu yeni partiye geçecekler ve yollarına devam edebilecekler.

İddiaya göre, bu yedek partinin adı: Güçlü Türkiye Partisi.

81 ilde teşkilatı var. "Kaynağımın" anlattığına göre, ilk temas kuruldu bile. Başbakan hafta sonunda Edirne'deydi. Edirneli bir gençle, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile valilikte uzun uzun görüştü. Hatta helikopterine aldı ve birlikte İstanbul'a döndüler. Bekleviç'in ve partisinin adını, muhtemelen ilk kez duydunuz. Ama önümüzdeki dönemde çok sık gündeme gelirse hiç şaşırmayın.

Başbakan bu gençle ne mi konuştu ?

Tuna Bekleviç, Başbakan'ın "konuşmama" ricasına uyuyor. "Partimizi kapatacaktık. Ama vazgeçtik" demekle yetiniyor. Yol boyunca Başbakan ile "memleket meselelerini" konuştuklarını söylüyor.

Ben ise farklı şeyler duyuyorum. Sanki Erdoğan şimdiden yedeğini hazırlıyormuş haberleri alıyorum.

MEHMET ALİ BİRAND

“Köşe Yazıları” sayfasına dön