Vatan Mezarlık mıdır?

Beğendiğiniz veya eleştirdiğiniz yazılar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Vatan Mezarlık mıdır?

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Kas 2007 13:19

Bir okur değerli yorumunu fışkırtmış.. “Iyyy.. Bir daha gülmeyeceğim esprilerine, buz gibi soğudum senden”

Niye?

“Bu ülke niye savaşta? İnsanlar mutlu mesut YAŞASIN diye.. ÖLSÜN diye değil” dediğim için.

Sekiz askerin sağ salim dönüşüne sevinmemiz gerektiğini zira “ölü insanlar ülkesinin” bir manası olmadığımı söylediğim için.

Vatan dediğin YAŞAYAN insanların yeridir dediğim için.

“Uğrunda ölünebilen yer” “hayır illa ki ölünsün yeri” demek değildir dediğim için.

Bu nedenle ne kadar az kaybımız olursa o kadar mutlu olmamız gerektiğini söylediğim için.

Hiçbir durum bana “keşke tabutları gelseydi” sözünü mazur gösteremez dediğim için. (Doğu Perinçek’i de derhal askere alın bu arada.. Kıvranıyor belli ki eline bir kalaşnikof alıp taramak için!)

Kendi beceriksizliklerinin faturasını sekiz zavallı askerden çıkartmaya kalkmasınlar dediğim için.

Sen hakikaten gülme bana!.. Başkasına da gülme.. Sonsuza dek zırılda. Veya git drakula ağbilerinin, vampirella ablalarının mukallitliklerine gül. Ayın elemanı onlar zira. “Budur işte hocam. Tespitini yiyeyim”ciler..

“Persepolis” diye bir film var. İran’ın son 30 yılını anlatıyor. Genç bir kızın gözünden. Derinlemesine bir İran tahlili değil belki (zaten kimin umurunda, artık Malezya var yeni öcümüz olarak! Gerçi o da geçti..) ama izlenmeye değer.

Orada bir cümle var.

İran Irak savaşı sırasında ölenlerin (BİR MİLYON kişi!!!!!) isimlerini cadde ve sokaklara vermişler.. Ne tarafa baksan bir şehit ismi görüyormuşsun..

Filmde kızın ettiği cümle şu: “Tahran’da dolaşırken mezarlıkta dolaşıyorum gibi geliyor bana”

Ahmedinejat’ın son fikri Tahran meydanlarını açık mezara dönüştürmekti. İran Irak savaşında ölenlerin anısına. Yapabildi mi bilmiyorum.

Hani fikir olsun diye bizim vampirlere de nakledeyim dedim. Zira anladığım kadarıyla vardırılmak istenen nokta bu! Hepimiz ölelim, her yer mezar olsun!

Yok tabii hadiseyi bir nüfus kontrol olarak görüyorsanız bilemem. Zira gördük işte hepsi “göbeğini kaşıyan adam”ların evladı. Üç ay evvel bu ülkenin kuşunu böceğini sincabını sevip de insanını sevmeyen bir takım zevatın (AKP’yi seçtikleri için) “Allah belalarını versin” dedikleri.

Bu ise eğer maksat, daha radikal ve ucuz çözümler var. Kapatırız bütün SSK ve devlet hastanelerini olur biter. Göbeğini kaşıyan adam on yılda, bilemedin on beş yılda hızla tükenir. Sonra kendi kendinize seçersiniz CHP’nizi doya doya...

Zengin “göbeğini kaşıyan adam” için de ne yaparsınız onu da siz düşünün.

Tuğçe Baran

JİLAN
Albay
Albay
Ruh Hali:Kızgın
Takım:Fenerbahçe

Re: Vatan Mezarlık mıdır?

Mesaj gönderen JİLAN » 08 Kas 2007 13:28

İran Irak savaşı sırasında ölenlerin (BİR MİLYON kişi!!!!!) isimlerini cadde ve sokaklara vermişler.. Ne tarafa baksan bir şehit ismi görüyormuşsun..

Filmde kızın ettiği cümle şu: “Tahran’da dolaşırken mezarlıkta dolaşıyorum gibi geliyor bana”

sinir oluyorum ya ölmüşlerin isimlerini mah sok ve cad ismi olarak verilmesine

“Köşe Yazıları” sayfasına dön