Vinegar Pudding "Sirkeli Puding"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Vinegar Pudding "Sirkeli Puding"

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:51

Vinegar pudding "Sirkeli Puding"

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 40 dakika

75 gr. tereyağı
3/4 su bardağı kahverengi toz şeker
2 iri yumurta
200 gr. un
1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
bir tutam tuz
4 çorba kaşığı kayısı reçeli (tanesiz) veya 4 çorba kaşığı kayısı marmeladı

şurup için:
1/2 litre su
400 gr. toz şeker
3/4 su bardağı sirke

Suyu şeker ve sirke ile 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kahverengi şekeri tereyağı ile krem haline gelinceye kadar çırpın. İçine yumurtaları, çırpmaya devam ederek ilave edin. Unu, kabartma tozunu, zencefili, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu yumurta karışımına ilave ederek, iyice karıştırın. Kayısı reçelini veya marmeladını ilave edin. Karıştırıp içine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığınız şurubu ekleyin. İyice karıştırıp bir kek kabına koyarak, önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak yanında çırpılmış krem ile servis yapın.


Cevapla

“Güney Afrika Mutfağı” sayfasına dön