Ta'leya ”Sarmısak Sosu”

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ta'leya ”Sarmısak Sosu”

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:38

Ta'leya ”Sarmısak Sosu”

hazırlama: 5 dakika
pişirme: 3-4 dakika

5-6 diş sarmısak
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı posası alınmış tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kişniş
bir tutam toz acı kırmızı biber

Ta’leya sarımsak sosu yemek piştikten sonra, hemen sıcak olarak yemeğin üzerine eklenen bir sostur. Mısırlılar bu sosu genellikle sıcak et ve sebze yemeklerine eklerler. Sarımsağın miktarı arzuya veya sarımsak dişlerinin büyüklüğüne göre değişebilir. Ortalama kişi başına bir orta diş sarmısak düşünülebilir.

Sarımsakları soyun ve tuzla birlikle havanda dövün. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içine sarımsakları atın. Sarımsaklar altınımsı kahverengi oluncaya kadar, durmadan kanştırarak kavurun. Tencereyi ateşten alarak içine kişnişi ve kırmızı biberi atın. Tekrar karıştırarak sıcak et ve sebze yemeklerinize, yemek piştikten sonra ilave edin.


Cevapla

“Mısır Mutfağı” sayfasına dön