Ommu Ali "Ali'nin Annesi"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ommu Ali "Ali'nin Annesi"

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:41

Ommu Ali "Ali'nin Annesi"

hazırlama: 35 dakika
pişirme: 20 dakika

1 paket yaprak hamuru
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1/2 su bardağı çekilmiş fındık
1/2 su bardağı çekilmiş şam fıstığı
1/2 su bardağı çekilmiş badem
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1/2 litre krem
1 çorba kaşığı toz şeker
15 gr. tereyağı

Yaprak hamurunu 1 cm. kalınlığında açın. Fırın tepsisinin dibini tereyağı ile yağlayın Hamuru kabın dibine serin ve çok kabarmasını önlemek için, çatalın ucunu hamurun birkaç yerine batırın. Önceden kızdırılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kızarınca fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Toz şekeri, sütle derin bir tencereye koyup birlikte kaynatın ve ılımaya bırakın. Daha sonra soğumuş yaprak hamurunu küçük parçalara bölün ve fırına girecek derin bir kabın dibine bir sıra olarak dizin, üzerine ılık şekerli sütü gezdirin, badem, fındık, kuru üzüm, hindistan cevizi rendesi

ve şam fıstığı karışımından bir parça serpeleyin. Tekrar daha önce parçalamış olduğunuz yaprak hamurundan bir kat daha üzerine dizin ve yine badem, fındık, kuru üzüm, şam fıstığı ve hindistan cevizi karışımından serpeleyin. Bu işlemi hamurunuz bitinceye kadar tekrar edin.

En üstüne yine fıstık ve badem karışımını bol olarak serpin.

Kremi toz şeker ile çırpın. Ommu Ali’nin üzerine dökerek yayın, önceden kızdırılmış orta ısıdaki fırında hemen hemen 20 dakika ustu kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın.


Cevapla

“Mısır Mutfağı” sayfasına dön