Ayvalı ve Bamyalı Kuzu Tajin

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ayvalı ve Bamyalı Kuzu Tajin

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:45

Ayvalı ve Bamyalı Kuzu Tajin

hazırlama: 20 dakika
pişirme: toplam 1 saat 45 dakika

1 kg. parça kemiksiz kuzu eti
750 gr. ayva
500 gr. bamya
1 baş soğan
bir demet maydanoz
1 tutam safran
1 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz

Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvıyağın yarısını kızdırıp içine soğanları etlerle birlikte atın ve birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, karabiberini ve bir parça suda erittiğiniz safranı ekleyin. Birlikte tekrar birkaç kere çevirin. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Maydanozları yıkayıp ayıklayın. Sapları ile birlikte ete ilave edip kaynamaya bırakın. Ayvaları dörde bölüp temizleyin. Her dilimi ikiye kesip kararmasın diye suya atın. Etler iyice piştikten sonra, etleri bir tabağa alıp sıcak tutun.

Tencerede etlerin piştiği suya ayvaları koyun ve 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Bamyaları temizleyip yıkayın. Yarım su bardağı sıvıyağ ile tencereye koyun. Tuz karabiber serpip, biraz su ilave ederek pişmeye bırakın. Bamyalar pişince tencereyi bir kenara alın.

Büyük bir servis tabağının kenarına sıcak tuttuğunuz etleri sıralayın. Elin sosunda pişmiş ayvaları etlerin ortasına dizin. Daha sonra da bamyaları tam ayvaların ortasına koyun. Üzerine ayvaların piştiği et suyunu gezdirip sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“Fas Mutfağı” sayfasına dön