Patates Gratine


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Patates Gratine

Mesajgönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:42

Patates Gratine

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 30 dakika

1,5 kg. patates
1/2 litre süt
1/2 litre krem
1/2 su bardağı taze kaşar rendesi
2 tutam küçük hindistan cevizi rendesi
sıvıyağ
karabiber
tuz

Patatesleri yıkayıp soyun, çok ince yuvarlak dilimler halinde (Cips kalınlığında) kesin. Yıkamadan derin bir tencereye koyun. Sütü, kremi, karabiberi, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu ilave edin. Hepsini kısık ateşte 20 dakika pişirin.

İçinden servis yapabileceğiniz derin bir fırın kabını yağlayıp, pişen patatesleri fırın kabına çıkarın. Üzerine tencerede kalan süt ve krem karışımını ekleyin. Üzerine bol taze kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden 180 derecede kızdırılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Üstü kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

“Fransız Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir