Patates Gratine

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Patates Gratine

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:42

Patates Gratine

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 30 dakika

1,5 kg. patates
1/2 litre süt
1/2 litre krem
1/2 su bardağı taze kaşar rendesi
2 tutam küçük hindistan cevizi rendesi
sıvıyağ
karabiber
tuz

Patatesleri yıkayıp soyun, çok ince yuvarlak dilimler halinde (Cips kalınlığında) kesin. Yıkamadan derin bir tencereye koyun. Sütü, kremi, karabiberi, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu ilave edin. Hepsini kısık ateşte 20 dakika pişirin.

İçinden servis yapabileceğiniz derin bir fırın kabını yağlayıp, pişen patatesleri fırın kabına çıkarın. Üzerine tencerede kalan süt ve krem karışımını ekleyin. Üzerine bol taze kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden 180 derecede kızdırılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Üstü kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Fransız Mutfağı” sayfasına dön