Boeuf Bourguignon "Şaraplı Sığır Yahnisi"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Boeuf Bourguignon "Şaraplı Sığır Yahnisi"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:44

Boeuf Bourguignon "Şaraplı Sığır Yahnisi"

hazırlama; 15 dakika
pişirme: 2,5 saat

1 kg. sığır eti (yağı alınmış ve iri küpler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı içyağı veya
75 gr. tereyağı
100 gr. lard veya kuzunun sırt yağı
1 çorba kaşığı un
30 cl. kırmızı Bourgogne şarabı veya kırmızı öküzgözü şarabı
1 karışık ot demeti
Karabiber
tuz

bitirmek için:
200 gr. iri arpacık soğanı
200 gr. bütün küçük mantar
1lt su bardağı kırmızı şarap (aynı marka)
1 çorba kaşığı toz şeker
30 gr. tereyağı

İçyağını veya tereyağını tencerede eritin. Kızınca içine etleri atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar hızlı ateşte kızartın. Kızarmış etleri bir tabağa alın ve tencerenin içine küçük küçük kestiğiniz lardı veya sırt yağını atın. Yağlar kıtır kıtır oluncaya kadar kızartın. Unu, karabiberi ve tuzu tencerede kızaran yağların üzerine atın, bir çevirip etleri tekrar tencereye koyun.

Kırmızı şarabı ilave edin, karışık ot demetini de atarak, tencerenin kapağını kapatın.

Yemek kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 2 saat pişirin. Pişme sırasında yemeğinizi takip edin. Suyu çok azalırsa, zaman zaman içine çok az sıcak su ekleyin. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Kızınca içine bütün halde soyulmuş arpacık soğanlarını atın ve karıştırarak kavurun. Soğanlar biraz kızarınca bütün olarak mantarları ilave edin ve birlikte 3-4 dakika daha kavurup hepsini etin üzerine ilave edin. Şarabı ve şekeri de ete ilave ederek yemeğinizi 30 dakika daha pişirin. Yemeğiniz pişince, karışık ot demetini çıkararak atın, tuzunu karabiberini kontrol edin. Yanında haşlanmış patates ve sarımsaklı marul salatası ile servis yapın.

Kuzunun sırt yağı, kuzu ve koyunun pirzolasının çıktığı kısımdaki yağlı kısımdır ve kızarınca çok lezzetli olur.


Cevapla

“Fransız Mutfağı” sayfasına dön