Limandes a la Bretonne "Bröton Usulü Pisi Balığı"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Limandes a la Bretonne "Bröton Usulü Pisi Balığı"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:47

Limandes a la Bretonne "Bröton Usulü Pisi Balığı"

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 20 dakika

4 pisi balığı (her biri yaklaşık 350 gr.)
50 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
40 gr. tuzlu tereyağı
3 eşalot
50 gr. karides
1 çorba kaşığı kapari
1/2 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Balıkları temizleyip başlarını atın. Tuzlayıp, karabiberleyin ve una bulayın. Tavaya sıvıyağı koyup içinde tereyağını eritin. Tereyağı eriyip, yağ kızınca içine balıkları atın ve iki tarafları da altın rengi oluncaya kadar çevirerek 5 dakika kızartın. Kızarmış balıkları servis tabağına alın ve sıcak tutun.

Karidesleri temizleyin. Sırtlarındaki küçük kemiği çıkarmayı unutmayın. Limonun suyunu sıkın. Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine bir parça tuz ekleyin. Kıydığınız eşalotları tavaya atın ve biraz kavurun. Daha sonra karidesleri, kaparileri, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyip birlikte kanştırarak biraz pişirin. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın ve yanında Patates Gratine ile sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Fransız Mutfağı” sayfasına dön