Tahinopita


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Tahinopita

Mesajgönderen Siyabend » 08 Şub 2009 17:24

Tahinopita

hazırlama: 20 dakika
kabarma süresi: 30-40 dakika
pişirme: 55-60 dakika

220 gr. toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı tahin
25 gr. margarin
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 su bardağı portakal suyu
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı sultan üzümü
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
bir tutam tuz

25 cm. çapında fırına giren seramik bir kabı margarin ile yağlayın. Yağlı kağıdı kabın dibine göre keserek, seramik kabın dibine yerleştirin. Tekrar yağlı kağıdı margarin ile yağlayın. Üzerine bir parça un serperek, unun fazlasını kabı silkeleyerek atın. Tahini şeker ve portakal kabuğu rendesi ile birlikte, bir çırpıcı ile 10 dakika kadar çırpın. Daha sonra yavaş yavaş taze sıkılmış portakal suyunu ilave edin. Una; yenibaharı, bir tutam tuzu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Baharatlı unun önce yansını tahin ve şeker karışımına ilave edip karıştırın. Tahin unu iyice yiyince, kalan unu ilave edin ve tekrar karıştırarak unu tahine yedirin. Daha sonra sultan üzümünü ve dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Hamurunuz ekmek hamuru gibi olmalıdır. Hamurunuzdan küçük bir parça ayırıp kalan hamuru yağladığınız kaba koyun. Üzerine ayırdığınız hamur parçasıyla arzu ettiğiniz gibi şekiller yaparak Pita'nızı süsleyip, üzerine temiz bir mutfak bezi örterek, oda sıcaklığında 30-40 dakika, hamur hemen hemen iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Daha sonra Tahinopita'yı 160 derecede kızdırılmış fırında 55-60 dakika pişirin. Pita'nızın piştiğini ince uçlu bir bıçağı Pita'ya batırarak anlayabilirsiniz. Bıçağınız, hafif parlak ama yapışmadan, temiz çıkmalıdır.

Pişince kabı ters çevirerek Pita'yı çıkarın. Yağlı kağıdı aldıktan sonra, fırın dışında fırının ızgara telinde, 3 dakika kadar içini çekmesi için bekletin.

Soğuduktan sonra Tahinopita'yı ekmek kutusunda saklayarak dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

“Yunan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir