Avgolemono Soupa "Yumurta ve Limon Terbiyeli Çorba"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Avgolemono Soupa "Yumurta ve Limon Terbiyeli Çorba"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 17:21

Avgolemono soupa "Yumurta ve Limon Terbiyeli Çorba"

Hazırlama:5 dakika
pişirme: 20 dakika

1/2 parça tavuk göğüs eti
2 adet tavuk kanadı
1,5 litre su
1 küçük baş soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
6 yumurta sarısı
2 havuç
1 demet maydanoz hindistan cevizi rendesi karabiber

Tavuk etini ve kanatları, soğan, havuç ve maydanoz ile birlikte kaynatın. Yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın. Tavuk suyunu ateşten alın, süzdükten sonra içine çırpılmış yumurta ve limonu karıştırarak ilave edin. Bir parça tuz ve karabiber ekleyip tekrar ateşe koymadan, üzerine hindistan cevizi rendesi serperek servis yapın.

Daha güçlü bir hindistan cevizi parfümü isterseniz, kaynama sırasında tavuk suyuna bir parça hindistan cevizi rendesi atabilirsiniz.


Cevapla

“Yunan Mutfağı” sayfasına dön