Kotlety Pozharskie "Tavuk Pirzolası"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kotlety Pozharskie "Tavuk Pirzolası"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:14

Kotlety Pozharskie "Tavuk Pirzolası"

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 4-5 dakika

1/2 kg. tavuk kıyması (iki kere çekilmiş)
1/2 çay fincanı süt
2 çorba kaşığı kaymak veya krem
Galeta unu
maydanoz
35 gr. tereyağı
sıvıyağ
taze çekilmiş karabiber
tuz

Pozharskie (Pojarskiye) Rusların ünlü tavuk kroketidir. Yalnız kroketten daha büyük ve ince olarak hazırlanır. Pojarskiye'ye Ruslar tavuk pirzolası da diyorlar. Bunun nedeni ise bu yemeğin öyküsü. Bu öykü şöyle...

Bir gün Rus Çarlarından biri ünlü bir restorana gelerek "dana pirzolası" ister. Fakat dana pirzolası kalmamıştır. Bunun üzerine restoranın sahibi tavuk etinden pirzola büyüklüğünde kroketler hazırlayarak Çar'a ikram eder. Çar bu yemeği çok sever ve o günden bu yana Pojarskiye Rusların geleneksel bir yemeği haline gelir.

Tavuk kıymasını süt, tereyağı ve kaymak ile birlikte yoğurun. Elinizle hemen hemen avuç büyüklüğünde ve 1 cm. kalınlığında köfteler hazırlayın. Geniş bir kaba koyduğunuz bol miktardaki galeta ununa iyice bulayın. Hazırladığınız Pojarskiye'leri kızdırılmış sıvıyağda iki tarafları altın rengi alıncaya kadar 4-5 dakika kadar kızartarak yanında nefis bir patates salatası ile servis yapın.

Pojarskiye'leri dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz.


Cevapla

“Rus Mutfağı” sayfasına dön